Aπό την ιστοσελίδα "Η Θεολογία Μεσοπέλαγα" (http://e-theologia.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html) του εκλεκτού μας συναδέλφου θεολόγου (και Σχολικού Συμβούλου Βορείου Αιγαίου) και αγαπητού φίλου Ανδρέα Αργυρόπουλου πληροφορούμαστε ότι στο πλαίσιο της εκπόνησης των Προγραμμάτων Σπουδών για το Νέο Σχολείο, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο καλεί την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) & τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο "ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης", σε συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 10.00’ στο γραφείο του προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Ναυρίδη (Αιγαίου Πελάγους 1-3 & Μεσογείων 400, Αγ. Παρασκευή).
* * * * * * *
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Είναι η ώρα οι δύο φορείς των θεολόγων να παραμερίσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στο κοινό στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος, όχι απλώς για τη διατήρηση του μαθήματος στο κορμό των υποχρεωτικών μαθημάτων (η επάνοδος δηλαδή στην προ - Στυλιανίδη εποχή, στη διάρκεια της οποίας αμφισβητήθηκε ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του ΜτΘ...), αλλά για την αναβάθμισή του στο Νέο Σχολείο, στο Σχολείο της Γνώσης, της Δημιουργίας, του Πολιτισμού, του σχολείου με "ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά" που ευαγγελίζεται η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Και ανθρωπιστικό σχολείο χωρίς Θρησκευτικά δεν γίνεται.
Αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι σε ad hoc Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το ΜτΘ που συνέστησε η κ. Διαμαντοπούλου η εισήγηση είναι - μιλάμε πάντα για το νέο Λύκειο - να παραμείνει το ΜτΘ στα υποχρεωτικά μαθήματα, εισήγηση η οποία ταυτίζεται και με την γνωστή και απολύτως τεκμηριωμένη σχετική άποψη - πρόταση του τομέα Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου