Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γνωριμία με την Κοινότητα του Taizé

Για λογαριασμό των μελών και των φίλων του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. “Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς”, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση και γνωριμία με την οικουμενική εμπειρία της Κοινότητας του Taizé, η οποία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα από τον Αδελφό Frere Richard.


Η Κοινότητα του Taizé είναι μια οικουμενική μοναστική κοινότητα, στην περιοχή Saône et Loire της Βουργουνδίας στη Γαλλία. Αποτελείται από περίπου 100 αδελφούς από 30 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές ομολογίες, όπως προτεσταντική, ορθόδοξη και ρωμαιοκαθολική. Το μοναχικό τους τάγμα έχει ισχυρή αφοσίωση στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Ιδρύθηκε το 1940 από τον προτεστάντη Αδελφό Roger Schutz.

Σήμερα η Κοινότητα του Taizé έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου, ως χριστιανικό προσκύνημα. Περισσότεροι από 100.000 νέοι από όλο τον κόσμο κάνουν το ολιγοήμερο προσκύνημά τους στο Taizé κάθε χρόνο για προσευχή, ανάγνωση της Αγίας Γραφής, κοινοτική ζωή και συλλογική εργασία. Μέσω της οικουμενικής αυτής εμπειρίας της κοινότητας, οι νέοι ενθαρρύνονται να ζήσουν μέσα σε πνεύμα ευγένειας, απλότητας και της συμφιλίωσης.

Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις νεανικές εκδηλώσεις και συναντήσεις της Κοινότητας του Taizé για να συμμετάσχουν, να προσέλθουν στην προγραμματισμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 13:00 με 14:00, στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. (Ισόγειο).

Περισσότερες πληροφορίες για την Κοινότητα του Taizé: http://www.taize.fr/el

O Πρόεδρος
Ζήσης Σίσκος

O Γενικός Γραμματέας
Ευάγγελος Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου