Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

2ο ΙΕΚ Λάρισας: Εκπαιδευτικοί απλήρωτοι εδώ και μια 4ετία!!!


Ομαδική παράσταση στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν με φορείς της πόλης προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους την τριετία 2008-2010.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται εδώ και μία τετραετία
 περίπου, "χωρίς", όπως τονίζουν σε σχετική επιστολή που επέδωσαν στην αντιπεριφερειάρχη, "να ξεκαθαρίζεται από τους αρμόδιους εάν αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε λάθη καταχώρισης στοιχείων σε φακέλους εκπαιδευτικών, σε λανθασμένες μισθολογικές καταστάσεις ή σε έλλειψη κονδυλίων λόγω οικονομικής κρίσης».

Η κ. Καραλαριώτου συμμερίστηκε τις ανησυχίες των απλήρωτων εκπαιδευτικών και ανέφερε συγκεκριμένα: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους οικονομικής δυσπραγίας να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν εργαστεί και παραμένουν απλήρωτοι, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια».

* Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα έρθει σε επαφή τόσο με τη διοίκηση του 2ου ΙΕΚ όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η καθυστέρηση οφείλεται είτε σε γραφειοκρατικό πρόβλημα ή σε έλλειψη κονδυλίων και να δρομολογηθεί η λύση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους απλήρωτους συγκαταλέγονται και θεολόγοι οι οποίοι κατά το διάστημα 2008 - 2010 απασχολήθηκαν στο 2ο ΙΕΚ Λάρισας ως εκπαιδευτές στο Τμήμα Εκκλησιαστικής Κατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου