Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Περί των "αντι - οικουμενιστών" και άλλων τινών....


Ενισταμένων "Ομολογία Πίστεως"

"Εμφανιζόμενοι ως γνήσιοι Ορθόδοξοι, άσπιλοι δε και αμίαντοι αμύντορες της Ορθοδοξίας...ψέγουν τους πάντας και τα πάντα..."

ΑΡΘΡΟ του Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεωργίου Τσέτση στο amen.gr

Mε άρθρο του στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen.gr, ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης, (φωτ.) αναφέρεται στην "Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού" (http://theologylar.blogspot.com/2009/05/blog-post_24.html) την οποία διετύπωσε "νεοφανής ομάδα «ενισταμένων» κληρικών και μοναχών κανονικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (Κωνσταντινουπόλεως και Ελλάδος), οι οποίοι, βαδίζοντες σε παλαιοημερολογιτικές ατραπούς, ανέλαβαν πρόσφατα μια δυναμική εκστρατεία κατά του διεκκλησιαστικού και διαθρησκειακού διαλόγου που διεξάγει η Ορθοδοξία στο σύνολό της, ειδικώτερα δε κατά της «παναιρέσεως του Οικουμενισμού» η οποία, καθώς δηλώνουν, αναπτύσσεται και προωθείται μέσα στα πλαίσια της Οικουμενικής Κινήσεως".

Ο π. Γεώργιος υποστηρίζει πώς οι εν λόγω "αντι-οικουμενιστές" ελέγχουν και ψέγουν τους πάντες και τα πάντα με πρωτοφανή αλαζονικό τρόπο "έχοντες προφανώς την εντύπωση ότι το Αγιον Πνεύμα επιφοιτά αποκλειστικά μόνο μέσα στο καθηγητικό γραφείο τους, το καλογηρικό τους κελλί, ή την αρχισυνταξία κάποιου θεολογικού περιοδικού!" και καταλήγοντας στο άρθρο του συμπεραίνει:

"Οι καιροί ου μενετοί για να εμφιλοχωρεί η αμφιβολία στις καρδιές των πιστών. Ούτε δε να διαιρείται το ποίμνιο σε πρόβατα και ερίφια, σε «αμόλυντους» και «μεμιασμένους», σε «γνήσιους Ορθοδόξους» και σε «προδότες της Ορθοδοξίας». Και, κυρίως, να μετατρέπεται η Εκκλησία του Χριστού σε «σέκτα καθαρών»! Δυστυχώς, η περι ης ο λόγος «Ομολογία» αυτό ακριβώς κάμει. Δεν καθησυχάζει τον Ορθόδοξο πιστό. Ούτε τον οδηγεί στο «δρόμο του Θεού». Απλώς, τον ερεθίζει. Του εμπνέει έχθρα, ξενοφοβία και μισαλλοδοξία, μεταβάλλοντάς τον σε «θιασώτη» και «οπαδό», έτοιμο, οσάκις δεήσει, να προπηλακίσει την Ιεραρχία του, να διαταράξει την κατάνυξη και ησυχία μιας Θείας Λειτουργίας, ή να βιάσει, δίκην κουκουλοφόρου, το Πανεπιστημιακό άσυλο".

* Ολόκληρο το άρθρο στη Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, amen.gr: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=169.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

    Ο πρωτοπρεσβύτερος του πατριαρχείου κ. Τσέτσης, απάντησε θυμωμένα και απειλητικά και ειρωνικά στην ομολογία πίστεως των κληρικών που εγράφη εναντίον του Οικουμενισμού, δηλαδή εναντίον της νέας εκκλησίας στην οποία δεν προβλέπεται πλέον ούτε κλήρος, ούτε λαός, εκτός των επισκόπων και πατριαρχών. Η εξουσία συμπυκνώνεται και το πάθος φιλαρχίας που μαστίζει την Εκκλησία θεσμοποιείται!

    Μας αποκαλύπτει όμως ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος τα αίτια του “κληρικαλισμού”, ο οποίος διέλυσε την Εκκλησία πολύ πριν την διαλύσει εκ νέου ο Οικουμενισμός. Ο κληρικαλισμός λοιπόν στηρίζεται στην πεποίθηση πως στην χειροτονία αποδίδεται μια ειδική Χάρις, η Χάρις της ιερωσύνης, με την οποία ο κλήρος “εκτελεί” τα Μυστήρια της Εκκλησίας, σαν αντιπρόσωπος πλέον, όχι όμως τα Μυστήρια του Κυρίου, τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Τα οποία είναι ανύπαρκτα!

    Αγαπητέ πρωτοπρεσβύτερε, πρώτα απ' όλα το κείμενό σας το ίδιο αποκλείει την ύπαρξη αυτής της “ειδικότητος”. Εάν έπεφτε στα χέρια μας το κείμενό σας χωρίς την ταυτότητά σας, υπήρχε η παραμικρή δυνατότης από το κείμενο και μόνον να ανακαλύπταμε την ταυτότητά σας, δηλαδή ότι είναι γραμμένο από έναν ιερέα του Κυρίου;

    Υπάρχει όμως ένα συμβάν το οποίο φωτίζει άπλετα την εν λόγω πλάνη!

    Το παρακολούθησε ο πιστός λαός από τηλεοράσεως σε απευθείας μετάδοση. Ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, καταϊδρωμένος, μπροστά στην ωραία πύλη του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών, απευθυνόμενος στον μόλις χειροτονηθέντα Ιερέα, λέει με νόημα: Κάτι πρέπει νάγινε σήμερα, γιατί νοιώθω κουρασμένος. Βγήκε πολύ πράγμα από μέσα μου!

    Αγαπητέ πρωτοπρεσβύτερε, πώς συνεχίζετε να πιστεύετε πως υπηρετείτε τα Μυστήρια του Κυρίου, όταν ο Πατριάρχης, στην ακολουθία του οποίου υπηρετείτε και ανήκετε, εδώ και δέκα χρόνια, όπου βρεθεί και όπου σταθεί κατηγορεί τον Μέγα Φώτιο για Δαιμονισμένο; Κατανοείτε τόσο καθαρά το Filioque και δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιον κύριο υπηρετεί ο Πατριάρχης σας;

    Αμέθυστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή