Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

"Ερωτας και σεξουαλικότητα", από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

ErotasSexoualikotita
Με επιμελητή εκδόσεως τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη.
Ο παρών τόμος, πολυσυλλεκτικός και εξάπαντος διεπιστημονικός, αποτελεί τον καρπό ενός ωραίου εγχειρήματος. Μια κάποια απάντηση σε προτροπή δημιουργικά  θρασύτατων φοιτητών, οι οποίοι έδωσαν την αφορμή σε επιστήμονες που ξεκινούν  από  διαφορετικές αφετηρίες, να ονειρευτούν και να τολμήσουν τη συμβολή. Τουτέστιν τη συνάντηση και το μοίρασμα εμπειριών, σκέψεων, επιστημονικών ερευνητικών αποτελεσμάτων, για θέματα, όπως ο έρωτας και η σεξουαλικότητα, που συνιστούν  τον εσώτερο πυρήνα του είναι της ανθρωπινότητας  και σε πολλές περιπτώσεις εκχωρήθηκαν  δίκην λύτρων στις σκοτεινές δυνάμεις της ιδεολογίας, της συστηματικότητας και του οποιουδήποτε φονταμενταλισμού. Πραγματικότητα που δίχως άλλο μας θυμίζει και το σύνθημα.  Χθες οι παπάδες σήμερα οι  επιστήμονες, που συχνά - πυκνά  συναντούμε σε τοίχους του Πανεπιστημίου μας. 
Ένα σύνθημα που στοχεύει την  αμαρτία της  βεβαιότητας και των οποιωνδήποτε  φανερών και  κρυφών μεσσιανισμών – θρησκευτικών, επιστημονικών κ.α., δεν έχει καμιά σημασία – που αυτή κουβαλά.


* Περιλήψεις των εισηγήσεων του τόμου είχαν δημοσιευτεί στα ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ κατά το τέλος της διεπιστημονικής ημερίδας στις 16 Μαΐου του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου