Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Από φίλο σε φίλο..." - Νούσης προς Τελεβάντον


"Μια απάντηση στον αδελφό, φίλο

και συνάδελφο Παναγιώτη Τελεβάντο"

Του Κώστα Νούση,
Φιλολόγου - Θεολόγου ΑΠΘ

"Αγαπητέ Παναγιώτη,

Ικανόν εστίν άχρι τούδε. Ελέχθησαν ουκ ολίγα και απεκαλύφθησαν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί. Θα σου απαντήσω όμως συνοπτικά χάριν και μόνον της παρρησίας έκφρασης της γνώμης σου επωνύμως, την ίδια ώρα που όλα τα «αντιοικουμενιστικά» παλικάρια καλύπτονται κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου (...). "Οικουμενισμός", το αντίθετό του και άλλα της ίδιας οικογενείας. Πλαστές κατασκευές νοσηρών και αθεολόγητων νόων. Ας μου τα ορίσει κάποιος πιο συγκεκριμένα, ώστε και να τα κατανοήσω και να καταλάβω ποιος ακριβώς εγκαλείται και γιατί...".

* Ολόκληρη η (απευθυνομένη εις τον κ. Παν. Τελαβάντον, έχουσα πολλούς αποδέκτες...) απάντηση του Κώστα Νούση, στο blog "Θεολογία και Κοινωνία": http://theology-xaris.blogspot.com/2010/01/blog-post_61.html

2 σχόλια:

  1. Θα ήταν καλύτερα να σχολιάσω την απάντηση του κ. Νούση όταν ολοκληρώσει τη δημοσίευση της σειράς των κειμένων του. Νομίζω ότι έτσι θα κατανοήσουμε καλύτερα την απάντησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε κ. Τελεβάντο, Χρόνια Πολλά!

    Ο κ. Νούσης μας επληροφόρησεν ότι με το - υπό τον τίτλον "Δι΄εσόπτου εν αινίγματι" - θεολογικόν πεζοποίημά του
    (http://religiousnet.blogspot.com/2010/01/blog-post_06.html), έγραψε τον επίλογον της σειράς ταύτης των παρεμβάσεών του.

    Απ' αύριο αρχίζουν και τα μαθήματα, έτσι κι' αυτός, εμείς, όλοι μας οι μάχιμοι θεολόγοι του κύκλου του "Θεολογικού Συνδέσμου Λάρισας", επανερχόμαστε - περισσότερον φωτισμένοι ελπίζω - εις τα καθήκοντά μας στο σχολείο. Συνεπώς, θα αντιλαμβάνεσθε, πιστεύουμε, ότι το ιστολόγιον επιθυμεί την περάτωσιν της αναπτυχθείσης αντιλογίας - διατιθέμενον να φιλοξενήσει, εάν το επιθυμείτε και μια δικήν σας, τελευταίαν παρέμβασιν.

    Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο διάλογο και για τη κατανόησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή