Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

"Ειρήνη ημίν..."

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι συνάδελφοι κ.κ. Κ. Νούσης και Π. Τελεβάντος ...έδρασαν εκ νέου, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση περί του λεγομένου "οικουμενισμού". Την αφορμή απετέλεσε η τελευταία επιστολή του κ. Τελεβάντου, επί της οποίας απήντησε "Πύρ πνέων κατά συκοφαντιών..." ο κ. Νούσης, (http://theology-xaris.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html) για να υπάρξει (αντ-) απάντηση ("Προσκλητήριο...." [http://theology-xaris.blogspot.com/2010/01/blog-post_3028.html] εκ μέρους του κ. Τελεβάντου, - και πάει λέγοντας. Παρακαλούμε θερμά τους δύο συναδέλφους να δώσουν ένα τέλος στην ατέρμονα, όπως εξελίσσεται, αυτή συζήτηση και να ετοιμασθούν και εστιάσουν το ενδιαφέρον τους για διάλογο επί ετέρων και λίαν σημαντικών θεμάτων που έρχονται στην επικαιρότητα, όπως, το θέμα της υποστήριξης ημών των εν Ελλαδι Ορθοδόξων (του γένους των Ρωμιών), προς την εν στεναγμοίς πορευομένη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία (την εν Κωνσταντινουπόλει), το (μείζον!) θέμα για το θρησκευτικό μάθημα, κ.α.

1 σχόλιο:

  1. Απολύτως σύμφωνος μαζί σας κ. Ανδρεόπουλε ότι η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία έχει την ανάγκη της θερμής στήριξης όλων μας και όλοι οι ορθόδοξοι πιστοί και μάλιστα οι Ελληνες Ορθόδοξοι πρέπει να είμαστε στο πλευρό του Πατριάρχη του Γένους μας και των"ελεύθερων πολιορκημένων" της Βασιλεύουσας.

    Ο Οικουμενικός Θρόνος είναι ο αρχαιότερος και ενδοξότερος θεσμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους και όλοι έχουμε κατά Θέον χρέος να τον στηρίξουμε όση η εν ημίν δύναμις.

    Ορθές επίσης οι επισημάνσεις σας ότι το μάθημα των θρησκευτικών και άλλα συναφή θέματα πρέπει να ελκύσουν την προσοχή μας και να εγείρουν το αγωνιστικό μας φρόνημα.

    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι παράλληλα δεν υπάρχει δυνατότητα για διάλογο με τον κ. Νούση και με όποιον άλλο αδελφό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή