Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Επιτροπές για τις Σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας και τα ζητήματα Παιδείας


H Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, όρισε τα Μέλη των Προπαρασκευαστικών Επιτροπών Εργασίας για την εξέταση σε βάθος των αναλόγων θεμάτων της Εκκλησίας και την εντός τριμήνου υποβολή των προτάσεών τους στην Δ.Ι.Σ. Σε Επιτροπές που έχουν αρμοδιότητα επί θεμάτων στα οποία οι θεολόγοι μπορούν (και πρέπει!) ν’ αρθρώσουν λόγο ευθύνης, ορίσθηκαν ως μέλη οι εξής:

Επιτροπή Οριοθέτησης Σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας:

Οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, οι ελλογιμώτατοι καθηγητές κ.κ. Βλάσιος Φειδάς, Σπυρίδων Φλογαΐτης, Χαράλαμπος Παπαστάθης και ο νομικός κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου. Γραμματεύς της Επιτροπής ορίσθηκε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Επιτροπή για την Παιδεία και την Νεότητα:

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και οι αξιότιμοι κ.κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, Ηλίας Λιαμής, Αθανάσιος Παπαθανασίου. Γραμματείς της Επιτροπής ορίσθηκαν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Πολύκαρπος Μπόγρης και ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης.

* Ιδιαίτερα χαιρόμαστε για τον ορισμό, ως μέλους στην Επιτροπή Παιδείας, του αγαπητού και εγκρίτου συναδέλφου, Δρα Θεολογίας και αρχισυντάκτη του περιοδικού «Σύναξη», Θανάση Παπαθανασίου, που γνωρίζει άριστα ως διακεκριμένος επιστήμονας θεολόγος και παιδαγωγός τα θέματα περί της Παιδείας (και ειδικώς τα περί του θρησκευτικού μαθήματος) και της Νεότητας.

Ευχόμαστε και εις αυτόν και τα άλλα μέλη των Επιτροπών, τους σεβ/τους Μητροπολίτες, τους πανεπιστημιακούς και κληρικούς, καλή επιτυχία στο έργο τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου