Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Γιαγκάζογλου επιστολή προς Θεσσαλονικείς...

Με το περιεχόμενο της συνέντευξής του, η οποία δημοσιεύθηκε στο “amen.gr” (http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1455), απαντά ο Σύμβουλος θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, στις κατηγορίες για τις οποίες τον είχε εγκαλέσει ο (εδρεύων εν Θεσσαλονίκη) «Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας – Θράκης», εξ αφορμής δημοσιεύματος σε αθηναϊκή εφημερίδα που τον έφερε ως εισηγούμενο, δήθεν, να αποκτήσει το θρησκευτικό μάθημα «θρησκειολογικό» χαρακτήρα.

Ο εν λόγω Σύνδεσμος (ο οποίος έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και διοικείται από πενταμελή Επιτροπή στην οποία συντονιστής είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής κ. Ηρακλής Ρεράκης), με ανακοίνωσή του , θεωρώντας ότι το δημοσίευμα απηχεί στις απόψεις του του κ. Γιαγκάζογλου, κατήγγειλε τον Σύμβουλο θεολόγων στο Π.Ι. για «πολεμική» (!) σε βάρος του θρησκευτικού μαθήματος, αφήνοντας παράλληλα υπαινιγμούς τόσο για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ως Σύμβουλος, όσο και για το έργο του στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ στο "amen.gr": http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1472

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή στη συγκεκριμένη ανάρτηση δημοσιεύθηκε σχόλιο του κ. Παναγιώτου Τελεβάντου το οποίο απεσύραμε διότι το περιεχόμενό του παρεβίαζε τις αρχές δεοντολογίας του ιστολογίου μας, επισημαίνουμε ότι:

    Τα αποστελλόμενα άρθρα ή / και σχόλια θα πρέπει να μην περιέχουν κανενός είδους προσωπικές επιθέσεις ή όποια άλλη αντέγκληση. Το ιστολόγιό μας είναι το πλέον φιλελεύθερο στην προβολή των απόψεων συναδέλφων και εν γένει στον θεολογικό και εκπαιδευτικό διάλογο, φθάνει να τηρούνται οι προαναφερθείσες (αυτονόητες για μας ειδικά για τον χώρο της θεολογίας - τον χώρο της φύσει ελευθερίας!) προϋποθέσεις.

    - Εμείς εδώ, δεν κάνουμε (εισαγωγικού τύπου...) ...control απόψεων, όπως ορισμένα - γνωστά, πλέον, τοις πάσι - blogs που κινούνται στο θεολογικό χώρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαλλοτριώσουμε βασικές αρχές της χριστιανικής ηθικής, προσέτι δε και της στοιχειώδους λογικής, προσφέροντας χώρο για ...ανώνυμες ή επώνυμες ασχημονίες και ύβρεις. Προ Θεού...

    Παρακαλούμε τον πολυγραφότατο κ. συνάδελφο, να επανέλθει - εάν θέλει - σεβόμενος τις παραπάνω αρχές. Εχουμε αποδείξει - ειδικά σ' αυτόν! - τη διάθεσή μας να προβάλλουμε απόψεις, φθάνει να τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που θέσαμε για τον αλληλοσεβασμό των διαλεγομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απέστειλα ήδη το άρθρο μου και σε άλλες ιστοσελίδες και έτσι οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μπορούν να διαπιστώσουν αν στο άρθρο μου υπάρχουν ύβρεις (που δεν υπάρχουν) ή αν απλά και μόνον δεν θέλετε να δημοσιευθεί αντίλογος στις θέσεις του κ. Γιαγκάζογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρουμε ότι οι άλλες ιστοσελίδες θα δημοσιεύσουν το άρθρο σας, όπως τους το διαβιβάσατε. Απλά, αγαπητέ φίλε, θα θέλαμε να αντιληφθείτε ότι εμείς δεν είμαστε σαν τις "άλλες ιστοσελίδες".

    Συνεπώς, σας παρακαλούμε εάν θέλετε να δημοσιεύονται άρθρα και σχόλιά σας στη δική μας ιστοσελίδα, παρακαλούμε διακρίνατέ μας από τις "άλλες ιστοσελίδες".

    Τα άρθρα σας - το έχομε αποδείξει - είναι ευπρόσδεκτα, υπό τον όρον ότι θα λείπουν οι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις εις βάρος ανθρώπων που (τολμούν να) έχουν διαφορετική από τη δική σας άποψη.
    Λέγοντες ταύτα εν αγάπη, ελπίζομε στη κατανόησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή