Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Συνέδρια και σεμινάρια της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

Ενδιαφέροντα συνέδρια και σεμινάρια διοργανώνει και τη φετινή χρονιά η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας, θα πραγματοποιηθούν:

* Συνέδρια:
α) «Θεολογία της ειρήνης»: Θεολογικό συνέδριο και κύκλος εκδηλώσεων που θα αποσκοπεί στη σύνταξη μιας ορθόδοξης διακήρυξης για την ειρήνη. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009 στο Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας (Μελλισιάτικα, Νέας Ιωνίας Βόλου), και
β) «Εκκλησία και Πολιτισμός»: Διεθνές συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαίες εκκλησιαστικές και θεολογικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Θα πραγματοποιηθεί από 7 – 10 Μαϊου 2009στο Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας.

* Σεμινάρια:
α) «Το ζήτημα της ανανέωσης και της μεταρρύθμισης την Ορθόδοξη Εκκλησία» (Σεμινάριο και στρογγυλή τράπεζα, Συνεδριακό κέντρο, 4 Απριλίου 2009)
β) «Βιβλική θεολογία της απελευθέρωσης, Πατερική θεολογία και αμφιθυμίες της νεωτερικότητας» (Σεμινάριο για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Συνεδριακό κέντρο, 28 – 30 Μαϊου 2009).

* Πρόγραμμα επιμόρφωσης θεολόγων:
http://religiousnet.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου