Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

"Η Αννα Διαμαντοπούλου, τα λάθη της κι ο Αρχίλοχος..."


"Η Αννα Διαμαντοπούλου, είν΄ αλήθεια, ότι είχε προκαλέσει οργή σε πολύ κόσμο - για διαφορετικούς λόγους στον καθένα διαμαρτυρόμενο - και στις προχθεσινές εκλογές το “πλήρωσε”. Έμεινε εκτός Βουλής…Αλλά είναι η πρώτη πολιτικός που μένει εκτός Βουλής επειδή το έργο της, καίτοι έβαζε στοιχειώδη τάξη σε πολλές λειτουργικές αταξίες του συστήματος, προκάλεσε αντιδράσεις; (...)
Καθιέρωσε πολιτιστικά προγράμματα για την ελληνική γλώσσα, προσπάθησε να βάλει το σχολείο τον Ελύτη, τον Γκάτσο, τον Χατζηδάκι, εισήγαγε το “Project”στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου και πολλές άλλες παρεμβάσεις, όπως π.χ. για το νέο Γενικό Λύκειο, το Τεχνολογικό Λύκειο, παρεμβάσεις για τις οποίες συνεργάσθηκε δημιουργικά συνθέτοντας το νέο πλαίσιο με πολιτικούς από το άλλο μεγάλο κόμμα (ΝΔ) και συγκεκριμένα με τον διάδοχό της, τον σημερινό υπουργό Παιδείας, καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη και τον αναπληρωτή υπουργό, καθηγητή  κ. Κ. Αρβανιτόπουλο. (...)
Σίγουρα έκανε και πολλά λάθη, όπως π.χ με το θέμα της (μη) εκτύπωσης των βιβλίων (2011), τη συγκρουσιακή της λογική με τους πανεπιστημιακούς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών (OΛΜΕ) και δασκάλων (ΔΟΕ), την κατάργηση της βάσης του “10” για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, την υποβάθμιση εκ μέρους της του μισθολογικού προβλήματος των εκπαιδευτικών. Γιατί αν και από καιρού εις καιρόν ανεγνώριζε την αδικία σε βάρος του κλάδου μας, έμενε στις ρητορικές της επισημάνσεις, ενώ όφειλε να αντιδράσει στην - επί των ημερών της συντελεσθείσα - φτωχοποίηση του κλάδου μας  (...).
* Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στους Unitedreporters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου