Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2012 - 2013, περί τα τέλη Ιουλίου


Περί τα τέλη Ιουλίου αναμένεται ο πρώτος κύκλος αποσπάσεων των εκπαιδευτικών A/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για τη νέα σχολική χρονιά (2012 – 2013), σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς των αιρετών εκπροσώπων των εκπ/κών τα κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ - ΚΥΣΔΕ) του υπ. Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα:


Σύμφωνα Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ κ. Δ. Μπράτη:

* Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα γίνουν και τη φετινή χρονιά με μοριοδότηση. Ήδη έχει συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους της Δ.Ο.Ε., της ΟΛΜΕ και του Υπ. Παιδείας και έκανε διορθώσεις στα επιμέρους κριτήρια, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αδικίες που υπήρξαν την προηγούμενη χρονιά. Ο πρώτος κύκλος των αποσπάσεων υπολογίζεται να γίνει προς το τέλος Ιουλίου του 2012.

            Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στις ημερομηνίες που θα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Οι αποσπάσεις σε φορείς (περιφ. Δ/νσεις, Υπ. Παιδείας, Δ/νσεις, κλπ.) προηγούνται των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

 * Μετατάξεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Με απόφαση του Υπ. Παιδείας συστήθηκαν κλάδοι εκπαιδευτικών Γαλλικής (ΠΕ05): 200, Γερμανικής (ΠΕ 07): 100, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ 08): 100, Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ 32): 60, Δραματικής Τέχνης (ΠΕ 18.41): 5, Πληροφορικής (ΠΕ 19): 288 και Πληροφορικής (ΠΕ 20): 192 στην Π.Ε. Στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με μετάταξη μόνιμων εκπαιδευτικών από τη Β/θμια Εκπαίδευση.            Μέχρι τώρα δεν έχουν συνεδριάσει τα αντίστοιχα Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ) για να συζητήσουν τον τρόπο που θα γίνουν αυτές οι μετατάξεις.

Οι υπόλοιπες μετατάξεις (που γίνονται κάθε χρόνο) θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Τονίζεται ότι για να μεταταγεί κάποιος-α από την Α/θμια στη Β/θμια και το αντίστροφο, θα πρέπει να αποδεσμευθεί πρώτα από τη βαθμίδα που υπηρετεί (με απόφαση του αντίστοιχου Συμβουλίου ΚΥΣΠΕ – ΚΥΣΔΕ) και, εφόσον, υπάρχει οργανικό κενό (μετά τις μεταθέσεις) στην περιοχή που ζητά τότε και μόνο τότε μετατάσσεται.

Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μετατάξεις, αμοιβαίες μεταθέσεις), κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του υπ. Εσωτερικών ήταν και παραμένουν σε εκκρεμότητα, εξαιτίας των εκλογών της 6ης Μαϊου και μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης...
  
Σύμφωνα με σημερινή (10-5-2012) ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα, το Υπ. Παιδείας εφόσον δε σχηματισθεί κυβέρνηση, την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσει άδεια από την ειδική τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας που προβλέπεται στο Ν.2190/94 άρθρο 28, παρ.4, έτσι ώστε να εξαιρεθεί η εκπαίδευση από την απαγόρευση και να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μεταθέσεις, παραιτήσεις, μετατάξεις). Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και στο παρελθόν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου