Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης



ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κ. ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

H φιλόλογος κ. Κων. Πράντζου - Κανιούρα
νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας

Η φιλόλογος κ. Πράντζου – Κανιούρα Κωνσταντίνα (φωτ. αριστερά) είναι η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας για την επόμενη 4ετία, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Αννας Διαμαντοπούλου (φωτ. δεξιά) η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Curriculum Vitae:

Η νέα Δ/ντρια γεννήθηκε το 1952 στην Καρδίτσα. Διαθέτει πτυχίο Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Surrey, School of Educational Studies στην Εκπαίδευση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Σπουδές στα κλασσικά Γράμματα στο Πανεπιστήμιο του Dusseldorf της Γερμανίας και είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της κλασσικής φιλολογίας.
Διευθύντρια επί σειρά ετών στο Πολυκλαδικό και Α΄ Ενιαίο Λύκειο Καρδίτσας. Κατέχει τη θέση Προϊσταμένης του Γραφείου Β’ θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας από το 2007 μέχρι σήμερα. Είναι αντιπρόεδρος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας. Έχει συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση, έλαβε υποτροφίες από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη διενέργεια προγραμμάτων, διετέλεσε επί σειρά ετών επιμορφώτρια στα ΠΕΚ και σε προγράμματα και επιτροπές αξιολόγησης λογισμικών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συγγραφικό έργο-εσωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου - Εκδόσεις Σαβάλα. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων για την ίδρυση μουσείου εκπαίδευσης στη Καρδίτσα.

* Ολα τα ονόματα και για τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, στο blog "Θεολογία και Κοινωνία": http://theology-xaris.blogspot.com/2010/01/o-13.html

* * * * * * *
Για νά' μαστε ειλικρινείς θα περιμέναμε - και θα θέλαμε - ένας, τουλάχιστον, από τους 13 νέους Περιφερειακούς Δ/ντές νά' ναι θεολόγος, όχι, ασφαλώς, για λόγους συντεχνιακούς, αλλά διότι γνωρίζουμε ότι υπέβαλλαν αιτήσεις και συνάδελφοι που διαθέτουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και επαρκή διοικητική εμπειρία. Τελικώς, ουδείς επελέγη θεολόγος. Αλλ' ας είναι - το θέμα (και η ουσία) είναι να προάγεται η υπόθεση της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Συνεπώς, ευχόμαστε εκ βαθέων, στην νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας κ. Κων/να Πράντζου - Κάνιουρα, καθώς και σ' όλους τους νέους Περιφερειακούς Δ/ντές ανά τη χώρα, Καλή Δύναμη στα νέα υψηλά τους καθήκοντα για έργα προκοπής στη Παιδεία και κάθε παρά του Θεού ευλογία στην επιτέλεση αυτής τους της αποστολής.

"Θεολογικός Σύνδεσμος Λάρισας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου