Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Περί Οικουμενισμού", Τελεβάντου προς Νούσην "Ανοικτή Επιστολή"


Από τη Νέα Υόρκη μας γράφει ο συνάδελφος Παναγιώτης Τελεβάντος απευθύνοντας "Ανοικτή Επιστολή" στον επίσης συνάδελφο Κώστα Νούση για το θέμα του λεγομένου "Οικουμενισμού".

"...σας παρακαλώ - του γράφει - να ξεπεράσετε τη δικαιολογημένη πικρία που αισθάνεστε για τις άδικες και αντιχριστιανικές προσωπικές επιθέσεις που δεχτήκατε. Μεταξύ άλλων είδα κατ' επανάληψη πικρόχολα και κακεντρεχή σχόλια που διαμφισβητούσαν ακόμη και τη διανοητική σας διαύγεια, ενώ τα γραπτά σας μαρτυρούν αδιάψευστα το αντίθετο. Προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μου να συζητήσω αν οι πιο πάνω μέθοδοι έχουν σχέση με το Χριστό. Αντίθετα με την κακεντρέχεια ορισμένων που διαμφισβήτησαν την ικανότητά σας να γράφετε ωραία, είναι ειλικρινής πεποίθησή μου ότι γράφετε με πολλή γλαφυρότητα. Μου κάνει μάλιστα εντύπωση πόσο λίγο χρόνο χρειάζεστε για να συντάξετε ένα κείμενο. Ζηλεύω το τάλαντο που σας χάρισε ο Χριστός το οποίο καλλιεργήσατε με τόση επιτυχία (...)

"Σας απευθύνω αυτή την επιστολή κ. Νούση - επισημαίνει ο αποστολεύς - για να σας παρακαλέσω αδελφικά να τοποθετηθείτε για το θέμα του Οικουμενισμού με ξεκάθαρες θέσεις. Δεν εισηγούμαι να επανεξετάσετε την απόφαση που πήρατε να αποσύρετε την υπογραφή σας από την Ομολογία. Τη σέβομαι...". Ολόκληρη η Ανοικτή Επιστολή, στο blog "Θεολογία και Κοινωνία": http://theology-xaris.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου