Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ικανοποίηση των Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου

Από την Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου:

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε) εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Αξιότιμου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να ενισχύσει την Τεχνολογική Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο. Στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Ημερησίου Γυμνασίου το μάθημα της Τεχνολογίας υπάρχει πλέον και στη Γ’ Τάξη. Επιτέλους για πρώτη φορά στη χώρα μας, θεσμοθετείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, και  έστω σε μια βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την παροχή ολοκληρωμένης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Κάτι που γίνεται εδώ και δεκαετίες σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπου η διδασκαλία του μαθήματος της Τεχνολογίας προβλέπεται από τη προνηπιακή ηλικία μέχρι το τέλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αρμόδιοι συνεργάτες του κ. Υπουργού σωστά συνειδητοποίησαν ότι το μάθημα της Τεχνολογίας θα είναι βασικός συντελεστής της εκπαίδευσης στο Νέο σχολείο της ενεργητικής – βιωματικής μάθησης. Είναι αναγκαίο να εξασφαλίσουμε την τεχνολογική μόρφωση των μαθητών, αν θέλουμε να πετύχουμε την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.  Σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί Εθνική Ανάγκη η ενίσχυση της  Τεχνολογικής Συνιστώσας της Γενικής Εκπαίδευσης γιατί μόνο έτσι θα καλλιεργηθεί παραγωγική συνείδηση και κουλτούρα δημιουργίας και εξέλιξης στους Νέους μας.

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών ευχαριστεί όσους στήριξαν την προσπάθεια για την εξέλιξη του μαθήματος της Τεχνολογίας και την επέκταση της διδασκαλίας του και τον Αξιότιμο Υπουργό Παιδείας που στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την επιστημονική μας ένωση, κατανόησε την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσης του μαθήματος. Η επιστημονική μας ένωση, με την πολύχρονη εμπειρία της είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο για την καλύτερη διεξαγωγή  και οργάνωση της διδασκαλίας του μαθήματος και στη Γ τάξη του Γυμνασίου.


Το  Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου