Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ01 ΔΔΕ Λάρισας-ΔΔΕ Φθιώτιδος-ΔΔΕ Κοζάνης / Θεολογικό Εργαστήριο / 1η διαδικτυακή: «Η αξιοποίηση της Τέχνης του Κινηματογράφου στο μάθημα των Θρησκευτικών»

 


(...) Oι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Θεολόγων Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (με έδρα τη ΔΔΕ Φθιώτιδος), Νικόλαος Παύλου (ΔΔΕ Λαρίσης) και Νικόλαος Ματθαίου (ΔΔΕ Κοζάνης) αποφασίσαμε τη δημιουργία / λειτουργία “Θεολογικού Εργαστηρίου” για τους συναδέλφους ΠΕ01 των περιοχών/νομών ευθύνης μας. 

Tο “Θεολογικό Εργαστήριο” θα περιλαμβάνει στις δράσεις του τους θεολόγους εκπ/κούς (μονίμους και αναπληρωτές) των Νομών: Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Ανατ. Αττικής (αρμοδιότητας Συμβ. Εκπ/σης Χαρ. Ανδρεόπουλου), Λαρίσης, Τρικάλων, Μαγνησίας (Σ.Ε. Νικ. Παύλου), Κοζάνης,  Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πιερίας και Ιωαννίνων (Σ.Ε. Νικ. Ματθαίου).

Το Εργαστήριο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες επιμορφωτικές πρακτικές. Θα είναι διαδικτυακό και βασικά θα συγκαλείται σε μηνιαία βάση. Εννοείται ότι η συμμετοχή σε αυτό είναι προαιρετική και οι συναντήσεις θα γίνονται εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων. Εισηγητές/-τριες μπορεί να είναι συνάδελφοι με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και διδακτική εμπειρία, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, σύμβουλοι εκπαίδευσης, κ.ο.κ. και θα ακολουθεί συζήτηση επί τιθεμένων προβληματισμών.

Ο σύνδεσμος για να συμμετέχετε στο Εργαστήρι  αυτό είναι:

https://minedusecondary2.webex.com/meet/npavlou

 Η θεματολογία των συναντήσεων θα περιλαμβάνει θέματα διδακτικής των Θρησκευτικών, δειγματικές διδασκαλίες,  ζητήματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης, Εφαρμογές των ΤΠΕ στα Θρησκευτικά, Διαχείρισης της Σχολικής Τάξης, πληροφόρηση για νέες τάσεις και ρεύματα της θεολογικής επιστήμης, κ.α.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17.00 . Εισηγήτρια θα είναι η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Κα Ιωάννα Κομνηνού με θέμα:

«Η αξιοποίηση της Τέχνης του Κινηματογράφου στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Θα καταβληθεί προσπάθεια με την ολοκλήρωση των συναντήσεων να δοθεί Βεβαίωση συμμετοχής στους/στις συναδέλφους που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες του σεμιναρίου (...).

* Περισσότερα στο  👉 Ιστολόγιο του Συμβούλου Εκπαίδευσης Θεολόγων ΔΔΕ Φθιώτιδος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου