Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει!!!



ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ  Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

* Επιτακτική ανάγκη να λάβουν σάρκα και οστά οι κυβερνητικές υποσχέσεις για πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής

Με την Εκθεση του οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International) που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και στην οποία διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα βγαίνει πρωταθλήτρια στη διαφθορά  ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) ευρισκομένη στη ίδια θέση κατάταξης σε μέγεθος διαφθοράς με χώρες σαν τη Κολομβία και το Τζιμπουτί (!), σίγουρα κάποιοι θα γελάνε. Τα πάσης φύσεως και κομματικής αποχρώσεως «λαμόγια» του δημοσίου και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής τάξης του ιδιωτικού τομέα, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περηφάνεια, ως μπαταχτσήδες, για τη συμβολή τους στη (επαίσχυντη) «διάκριση» που εξασφάλισαν για τη χώρα μας.

Σε μια χώρα που πάσχει εδώ και δεκαετίες από κρατική παραλυσία και στην οποία βασιλεύει η νοοτροπία του κομματικού χαλιφάτου (κατά τ΄ άλλα η κ. Μέρκελ μας μάρανε…), από πού να ξεκινήσει κανείς; 


- Από τους χιλιάδες «ημετέρους» που «προσελήφθησαν» στο δημόσιο, τους δήμους και σ΄ οποιαδήποτε μισθοδοτούμενη από το κεντρικό κράτος υπηρεσία και δημόσια ή δημοτική επιχείρηση, όχι επειδή είχαν προσόντα, αλλά απλώς και μόνον επειδή διέθεταν κομματικό (πράσινο, μπλέ, κόκκινο – έχει σημασία;) «διαβατήριο»; Από τους χιλιάδες επιδοματούχους της κοινωνικής πρόνοιας οι οποίοι παρίσταναν  τους τυφλούς και τους αναπήρους και οι οποίοι στο άκουσμα των ελέγχων οι μεν ανέβλεψαν, οι δε ορθοπόδησαν;…

- Από τους χιλιάδες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, ελευθέρους επαγγελματίες, αγρότες κλπ. που ενθυλάκωσαν επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις, αλλά άφησαν πίσω τους «καμμένη γη», χωρίς ποτέ να αναζητηθούν εκ μέρους του κράτους ευθύνες για την λεηλασία του δημοσίου χρήματος, καθώς και η επιστροφή των χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων;

-  Από τους χιλιάδες φοροφυγάδες - τους  …εξυπνοτέρους του συστήματος – που φέσωσαν το κράτος με 60 δισ. ευρώ (και βάλε!), γονατίζοντας την εθνική οικονομία (καθώς το συνολικό δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει τα 400 δισ. ευρώ και όλο ανεβαίνει), με αποτέλεσμα το μάρμαρο της κρίσης να καλούνται να πληρώσουν για πολλοστή φορά τα συνήθη υποζύγια, τουτέστιν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;

Βεβαίως δεν είναι αυτή η όλη Ελλάδα˙ υπάρχει και η άλλη Ελλάδα της εντιμότητας και της δημιουργίας, γιατί υπάρχουν και εκείνοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου, των δήμων, των δημοσίων και δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι προσελήφθησαν με το «σταυρό στο χέρι» (μέσω ΑΣΕΠ, γραπτών διαγωνισμών, κλπ). Υπάρχουν οι πραγματικοί τυφλοί και ανάπηροι οι οποίοι ασφαλώς και δικαιούνται των επιδομάτων προνοίας, υπάρχουν οι φιλότιμοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π., οι οποίοι πορεύονται δημιουργικά, παράγουν πλούτο επ΄ ωφελεία της εθνικής οικονομίας και είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των κρατικών επιδοτήσεων και δανείων που έχουν λάβει. Υπάρχουν, τέλος, οι κάθε επαγγελματικής κατηγορίας Ελληνες (μισθωτοί, επιχειρηματίες / ελεύθεροι επαγγελματίες) , που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις (οι θεωρούμενοι και ως τα κορόϊδα της υπόθεσης...).

Πρόκειται για τις δύο Ελλάδες που συνυπάρχουν τα τελευταία τριάντα χρόνων στο ίδιο κράτος: την πελατειακή Ελλάδα που εκφράζει το κάθε λογής «φαγοπότι» και την άλλη, τη κακόμοιρη Ελλάδα που ενώ προσπαθεί εντίμως να σταθεί στα πόδια της, συνεχώς στοχοποιείται - και τώρα εξαθλιώνεται εξ αιτίας της ανημποριάς του κράτους να επιβάλλει την ισονομία, να πατάξει τα παντοειδή φαινόμενα του καρτέλ της διαφθοράς. Δεν φταίμε όλοι για τη κατάντια της χώρας μας, τον διασυρμό της να κατατάσσεται στο πίνακα της διαφθοράς δίπλα στη Κολομβία και το Τζιμπουτί!. Ούτε φταίει το αφηρημένο «πολιτικό σύστημα» για τη κατρακύλα της χώρας μας. Για τις παράνομες προσλήψεις («ρουσφέτια»), για τα παράνομα επιδόματα, για τις έκνομες (και άνευ αντικρύσματος) κρατικές επιδοτήσεις, για τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, για τη φορολογική «ασυλία» κάποιων επαγγελματικών ομάδων, κάποιοι συγκεκριμένοι υπουργοί, κάποιοι συγκεκριμένοι πρόεδροι δημοσίων οργανισμών, κάποιοι συγκεκριμένοι δήμαρχοι, έχουν βάλει τις υπογραφές τους, συνεπώς οι ευθύνες – ας μην κοροϊδευόμαστε˙ αρκετά, πιά! - έχουν ονοματεπώνυμο. Πολλές μάλιστα από αυτές τις (επώνυμες) ευθύνες για τη διαφθορά τις έχουν καταγράψει και καταλογίσει σε Πορίσματά τους, οι ανεξάρτητες αρχές του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη. (Αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στους παρανομήσαντες υπουργούς και δημάρχους, μη με ρωτάτε…).

Για τις παράνομες «επιστροφές ΦΠΑ» μόλις τις προάλλες πληροφορηθήκαμε (σε ρεπορτάζ των ΜΜΕ της 6ης/12/2012) ότι στη Κρήτη 6.274 αγρότες εντοπίσθηκαν μέχρι στιγμής να έχουν λάβει παράνομες επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 37,7 εκατ. ευρώ (!!!), επιστροφές (δηλ. «ζεστό παραδάκι») οι οποίες βασίσθηκαν σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια και τώρα ζητείται – και πολύ ορθά - η επιστροφή τους ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων» . (Φαντασθείτε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, για παράνομες επιδοτήσεις, κλπ. και σε άλλες μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας, όπως η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος κ.λ.π.).

Στη σημερινή τρικομματική (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) κυβέρνηση δίδεται η μεγάλη ευκαιρία να ανασυντάξει την Ελλάδα, να τη βγάλει από τον φαυλεπίφαυλο κύκλο της (επώνυμης!) διαφθοράς, γιατί, αν τα πράγματα αφεθούν στο κύκλο της παραμένουσας σήψης, του χρόνου τέτοιο καιρό είναι βέβαιο ότι ο οργανισμός της «Διεθνούς Διαφάνειας» θα μας κατατάξει (Θεός φυλάξοι…) δίπλα στην ..Ουγκάντα!.

Για ν΄ αποτραπεί αυτή η εξέλιξη - για να μη καταντήσουμε, δηλαδή, στο επίπεδο της Ουγκάντας, αλλά να (επανα-) προσανατολισθούμε σε πορεία ευρωπαϊκού επιπέδου – θα πρέπει οι κυβερνητικές υποσχέσεις για «πάταξη της διαφθοράς» μέσω της «επιστροφής των κλεμμένων» προκειμένου να «αποκατασταθούν οι αδικίες» και ν΄ «απονεμηθεί κοινωνική δικαιοσύνη», όλα αυτά τα ωραία κυβερνητικά λόγια θα πρέπει να πάψoυν  ν΄ αποτελούν σλόγκαν για λαϊκή κατανάλωση και επικοινωνιακό παίγνιο φθηνού εντυπωσιασμού, και να λάβουν, επιτέλους, σάρκα και οστά!

Γιατί, ενώ από λόγια χορτάσαμε, η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και η βαθιά χειμαζόμενη κοινωνία μας είναι στην απόλυτη απελπισία, με την ανοχή της να έχει ξεπεράσει κάθε όριο και τη δραματική εκδήλωση της οργής της ante portas!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου