Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ποιές αλλαγές ισχύουν για το νέο μισθολόγιο

Αλλαγές που καθιστούν ελαφρώς ευνοϊκότερο το καθεστώς ένταξης στο νέο μισθολόγιο των εν ενεργεία υπαλλήλων και ελαφρώς δυσμενέστερο το ενιαίο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, κατέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημ. "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" με αυτές τις τροποποιήσεις επί του πολυνομοσχεδίου, οι εν ενεργεία υπάλληλοι:

– Με προσόντα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) θα εισαχθούν στον βαθμό Γ με 21 έτη υπηρεσία (αντί 23 ετών) και στον βαθμό Β με άνω των 21 ετών (αντί 23 ετών).

– Με προσόντα Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), θα απαιτούνται 23 έτη προϋπηρεσίας αντί 25 για την εισαγωγή του στον βαθμό Γ και πάνω από 23 έτη για τον βαθμό Β.

– Στα 27 έτη (αντί 29) υποχωρεί το όριο για την είσοδο των Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στον βαθμό Γ και πάνω από 27 χρόνια για τον βαθμό Β.

– Για τους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) θα απαιτούνται 25 έτη αντί 27 ετών για την είσοδό τους στον βαθμό Γ.

Σε ό,τι αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι υπάλληλοι με προσόντα:

ΠΕ, θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον 6 χρόνια στον βαθμό Β για να προαχθούν στον βαθμό Α, όταν η προηγούμενη ρύθμιση προέβλεπε υποχρεωτική παραμονή τους κατά 4 έτη.

– ΤΕ, θα πρέπει αντιστοίχως να παραμείνουν 8 χρόνια, αντί των 6 ετών.

– ΔΕ, θα πρέπει να παραμείνουν στο βαθμό Γ τουλάχιστον 8 έτη, ώστε να προαχθούν στον βαθμό Β (που είναι και ο καταληκτικός γι’ αυτούς), αντί 6 ετών που προβλεπόταν.

Επίσης, στο νέο μισθολόγιο εντάσσονται πλέον και οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ενώ η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα θα αναγνωρίζεται με Προεδρικό Διάταγμα και μετά από σχετική πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, καθίσταται σαφές ότι και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ θα ισχύει το «πλαφόν» των 1.900 ευρώ μηνιαίως στο μέσο κατά κεφαλήν κόστος κάθε επιχείρησης. Στις αλλαγές, προβλέπεται ακόμα ότι όσοι μετατάσσονται θα λαμβάνουν τις αποδοχές του βαθμού και του μισθολογικού κλιμακίου τους και όχι της νέας θέσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου