Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι θεολόγοι του "ΚΑΙΡΟΥ" - Ποιοί υπογράφουν τη Διακήρυξη


Τα ονόματα των 372 μέχρι στιγμής πανεπιστημιακών και των καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη Αρχών της νέας θεολογικής κίνησης «ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης» έδωσε χθές στη δημοσιότητα η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της κίνησης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε σειρά δράσεων (όπως, π.χ., επαφές της Δ.Ε. με φορείς που εμπλέκονται με την θρησκευτική εκπαίδευση) και παρεμβάσεων (διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς – μέλη του), που έχει δρομολογήσει ο «ΚΑΙΡΟΣ» για την ευόδωση των σκοπών της ίδρυσή του. Με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δ.Ε. του «ΚΑΙΡΟΥ» δηλώνει ότι προτίθεται να κινηθεί «αφήνοντας, κατά μέρος, τις άγονες αντιπαραθέσεις», δήλωση που ερμηνεύεται ως άρνηση απάντησης στη πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων.
* Υπενθυμίζεται ότι με την ανακοίνωσή της η ΠΕΘ στάθηκε επικριτικά απέναντι στη νέα θεολογική κίνηση καταλογίζοντάς της, εμμέσως πλήν σαφώς, διασπαστικές προθέσεις για τον κλάδο των θεολόγων, καθώς υποστηρίζει ότι οι ιδρυτές του «Καιρού» με «την απόφασή τους διεχώρισαν τον κλάδο των θεολόγων, δημιουργώντας μια νέα ένωση θεολόγων…» (βλ. σχετικό ρεπορτάζ στο Amen.gr, «Θεολόγοι εναντίον θεολόγων…», http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1888 ).
Bλ. αναλυτικό ρεπορτάζ στο Amen.gr:http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου