Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Επιστημονικό σεμινάριο για τη Διδακτική των Θρησκευτικών, στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι.Μ. Δημητριάδος


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Επιστημονικό σεμινάριο για τη

διδακτική των θρησκευτικών

* Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Με στόχο την καλλιέργεια διερευνητικών και διδακτικών δεξιοτήτων των θεολόγων, τη κατανόηση του ρόλου του θεολόγου μπροστά στις σύγχρονες απαιτήσεις και τη κατανόηση των διαστάσεων της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην εκπαίδευση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίσθηκε και το περασμένο Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσιάτικα του Βόλου, με απόλυτη επιτυχία, το επιστημονικό – επιμορφωτικό σεμινάριο για θεολόγους καθηγητές που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος.

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει θέμα «Μπροστά στις σύγχρονες ανάγκες του μαθήματος των Θρησκευτικών: βελτιώνουμε τη διδακτική μας πράξη», χωρίζεται σε έξι θεματικές ενότητες, ως εξής: 1) Δημιουργική διδασκαλία του βιβλικού κειμένου, 2) Η βιωματική μάθηση ως δυναμικό περιβάλλον μάθησης για το θρησκευτικό μάθημα (Θ.Μ.), 3) Προσεγγίζοντας θέματα του Θ.Μ. με όχημα τις εικαστικές τέχνες, 4) Κατανοώντας τις ευκαιρίες και δυνατότητες εφαρμογής της διαθεματικότητας στο Θ.Μ., 5) Η αξιολόγηση ως δυνατότητα για έλεγχο και βελτίωση της διδασκαλίας του Θ.Μ., και 6) Η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση: υπάρχουσα κατάσταση - τάσεις - προοπτικές.

* Στο σεμινάριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Απριλίου, διδάσκουν ως επιμορφωτές οι συγγραφείς του βιβλίου Θρησκευτικών της Α’ Γυμνασίου κ.κ. Ολγα Γριζοπούλου δρ. Θεολογίας και Πηγή Καζλάρη, πρ. Σχολική Σύμβουλος, ο συγγραφέας του βιβλίου Θρησκευτικών της Β’ Γυμνασίου κ. Απ. Μπάρλος, M. Sc. Θεολογίας και η κ. Βάσω Γώγου, θεολόγος – φιλόλογος, εκπαιδευτικός πολιτισμικής και αισθητικής αγωγής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου