Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αρχιεπίσκοπος: Ήρθησαν οι παρεξηγήσεις και θα συνεχίσουμε τον διάλογο


Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να του εκθέσει τις απόψεις και την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης. 

Μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και θα συνεχίσουμε τον διάλογο για τα Θρησκευτικά. Αρχίζουμε έναν αγώνα συνεργασίας από την αρχή για την μορφή των Θρησκευτικών. Φέτος θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία θα χρησιμοποιούνται τα παλιά».

Ο κ. Καμένος υπογράμμισε πως «έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος. Εξετάστηκαν όλα τα θέματα. Διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεις και ο διάλογος συνεχίζεται. Εκκλησία και Πολιτεία προχωρούν ενωμένες, μέσα στο πνεύμα του διαλόγου και της Ορθοδοξίας. Όλα θα είναι κάτω από συζήτηση που θα γίνει μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τα βιβλία είναι τα ίδια». 

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα της συζήτησης επισημαίνοντας πως «οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί. Ο διάλογος συνεχίζεται γιατί υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα συζητούμε η Εκκλησία και η Πολιτεία» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν νέα βιβλία. Έχουμε διανείμει τα περυσινά. Όπως όλα τα μαθήματα έτσι και τα Θρησκευτικά θα αξιολογηθούν. Θα ακουστούν οι απόψεις της Εκκλησίας και θα καταλήξουμε στην οριστική μορφή των νέων προγραμμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου