Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η Ελασσόνα υποδέχεται τον Μητροπολίτη της



 Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα, η Δευτέρα 21η Ιουλίου 2014, ημέρα που η Ελασσόνα και η γύρω περιοχή υποδέχονται με πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις τον νέο μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Η ενθρόνισή του, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πλειάδος μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκπροσώπων Εκκλησιών άλλων χωρών, βουλευτών, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της περιοχής, και εκατοντάδων πιστών από το Νομό Λάρισας και όμορους Νομούς.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα που ετοίμασαν η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας και ο Δήμος Ελασσόνας:

6 μ.μ.: Στην πλατεία έναντι του Μητροπολιτικού Μεγάρου, θα γίνει η υποδοχή του νέου μητροπολίτη από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πασχόπουλο, τις τοπικές αρχές, τον Ιερό Κλήρο και τον λαό, παρουσία των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

7 μ.μ.: Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας θα τελεσθεί η πανηγυρική Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνος. 

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, αύριο Τρίτη 22 Ιουλίου, θα δεχθεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ευχές από φορείς και πολίτες για την ενθρόνισή του και την αρχή της νέας του διακονίας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Έτοιμη να υποδεχθεί τον νέο μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα είναι η πόλη της Ελασσόνας. Εδώ και αρκετές ημέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις και «πυρετώδεις» προετοιμασίες για τη σημερινή ενθρόνιση και εξετάζεται με λεπτομέρεια κάθε πτυχή και το τελετουργικό των σημερινών λαμπρών εκδηλώσεων.Το κέντρο της πόλης ήδη έχει σημαιοστολιστεί και στους κεντρικούς δρόμους έχουν αναρτηθεί «πανό» που καλωσορίζουν τον νέο ποιμενάρχη της Ελασσόνας και όχι μόνο, αφού είναι γνωστό πως η Ι. Μητρόπολη Ελασσόνας εκτός από την περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας έχει στη δικαιοδοσία της και την περιοχή της Δεσκάτης(εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ι.Μ. Ελασσόνας).Η επίσημη υποδοχή και ενθρόνιση του μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος στην Ελασσόνα, αναμένεται να φέρει στην πόλη το σύνολο των κληρικών των ενοριών της Ι. Μητρόπολης, δεκάδες κληρικούς άλλων Μητροπόλεων, μοναχές και μοναχούς, εκατοντάδες πιστούς από την ευρύτερη περιοχή και βέβαια πολλούς κάτοικους από την Κοζάνη, που είναι η γενέτειρα του μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Ελασσόνας, τελευταία φορά που «βίωσε» ενθρόνιση μητροπολίτη, ήταν τον Σεπτέμβριο του 1995, τότε που υποδέχθηκε ως νέο μητροπολίτη Ελασσόνας τον μακαριστό πια κυρό Βασίλειο.

( * Του Γιάννη Μουκίδη, στη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου