Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Διδάσκοντας Ιστορία με διαδραστικό πίνακα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πώς διδάσκεται ένα ιστορικό μάθημα με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα; Πώς μπορούν να ενισχύσουν οι Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας (ΤΠΕ) τον εκσυγχρονισμό της παρουσίασης της Ιστορίας; Είναι δυνατόν να βοηθήσει ο διαδραστικός πίνακας στη μετατροπή ενός κατεξοχήν δασκαλοκεντρικού μαθήματος, όπως θεωρείται ότι είναι η Ιστορία, σε μαθητοκεντρικό; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ημερίδα που οργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Κώστας Δημουλάς και ο Διευθυντής του 14ου Γυμνασίου Λάρισας Νίκος Παύλου με θέμα «Διδάσκοντας Iστορία με διαδραστικό πίνακα».

Σε συνθήκες πραγματικής τάξης, θα γίνουν προτάσεις για τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στο μάθημα της Ιστορίας, και θα παρουσιαστούν σχετικά λογισμικά. Θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης και σχετικό υλικό σε όλους τους παρευρισκόμενους.

* Ομιλητές είναι οι Κώστας Δημουλάς, Ph.D, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, ο οποίος θα μιλήσει για την ιστορική σκέψη στο μαθητή, Νίκος Παύλου (14ο Γυμνάσιο Λάρισας) Ph. D, M.A. Ιστορίας,  που θα παρουσιάσει το θέμα «Περί διαδραστικής ιστορικής γνώσης και άλλων (ηλεκτρονικών) δαιμονίων», Ανθή Τσουράκη (9ο Λύκειο Λάρισας), φιλόλογος,  που θα δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα χρήσης του διαδραστικού πίνακα στο μάθημα της Ιστορίας,  και Σοφία Κανταράκη (3ο Γυμνάσιο Βόλου) φιλόλογος που θα προβάλει λογισμικό που σχετίζεται με το μάθημα της Ιστορίας. Η ημερίδα αφορά στους Φιλολόγους των Σχολείων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του κ. Δημουλά, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο όπως π.χ τους Θεολόγους που διδάσκουν με β΄ ανάθεση το μάθημα της Ιστορίας. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας (Χατζοπούλου- Καρκαβίτσα, περιοχή ΑΤΑ) στις 12.00 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου