Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Προϋποθέσεις διαλόγου με τους αλλοθρήσκους

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

"Να λέμε στους αλλόθρησκους ότι ο Θεός που πιστεύουν είναι πλάσμα της φαντασίας τους και καρπός του πονηρού. Ο μόνος αληθινός Θεός είναι ο Τριαδικός Θεός. Αν θέλουν να ανοίξουν τα μάτια τους για να δουν τον αληθινό Θεό “τω Θεώ η δόξα”, αλλιώς οι διάλογοι μαζί τους “αέραν δέρουσιν”. Ολόκληρο το άρθρο: http://theology-xaris.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

5 σχόλια:

  1. Μα ο κ. Τελεβάντος απαντάει ακριβώς στο παραπάνω άρθρο του Βασιλειάδη.
    Μήπως ο Βασιλειάδης πήρε αφορμή από το άρθρο του κ. Τελεβάντου και προσπαθεί να απντήση στις θέσεις του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανότατα.

    O δικός σας προβληματισμός ποιός είναι, το ότι διαλέγονται οι θεολόγοι - εν προκειμένω οι κ.κ. Βασιλειάδης και Τελεβάντος; Δεν έχουν, κατά τη γνώμη σας, το δικαίωμα;

    (Θεός φυλάξοι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είπα να μην διαλέγονται μεταξύ τους οι θεολόγοι, αγαπητέ.
    Οταν βλέπεις όμως διαφορές και διαφοροποιήσεις σε βασικά θέματα ορθοδοξίας τότε υπάρχει ΜΕΓΑ πρόβλημα.
    Το πρόβλημα είναι όποιος σκέπτεται ορθόδοξα έχει οδηγούς τους θεοφώτιστους πατέρες.
    Οποιος αρνείται να θέτη ως καθοδηγητάς της θεολογίας του τους Πατέρες της Ορθοδοξίας, όπως πρεσβεύει ο Βασιλειάδης που μιλάει δημοσίως και ασεβώς γιά υπέρβασι των Πατέρων, έχει ΜΕΓΑ πρόβλημα.
    Και οταν επιμένει στις μή ορθόδοξες απόψεις του, τίθεται σε μορφή καραντίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό λέγεται "διάλογος Ορθοδόξων με οικουμενιστές περί του διαλόγου οικουμενιστών και αλλοδόξων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητοί συνάδελφοι,

    δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις σας, θα σας παρακαλούσαμε, όμως, μαζί με τις καλοδεχούμενες παρατηρήσεις σας, να εκφράζουμε όλοι τον διαφορετικό δικό μας λόγο, με δικά μας επιχειρήματα.

    Θα έχετε αντιληφθεί ότι το ιστολόγιο διαπνεόμενο από φιλελεύθερο πνεύμα, δέχεται και σέβεται όλες τις απόψεις, υπό τις προϋποθέσεις της τήρησης της δεοντολογίας που επιβάλλει ο τίμιος διάλογος.

    Δηλαδή, θα πρέπει τα αποστελλόμενα άρθρα ή / και σχόλια να μην περιέχουν κανενός είδους προσωπικές επιθέσεις ή όποια άλλη αντέγκληση. Το ιστολόγιό μας είναι το πλέον φιλελεύθερο στην προβολή των απόψεων συναδέλφων και εν γένει στον θεολογικό και εκπαιδευτικό διάλογο, φθάνει να τηρούνται οι προαναφερθείσες (αυτονόητες για μας ειδικά για τον χώρο της θεολογίας - τον χώρο της φύσει ελευθερίας!) προϋποθέσεις.

    Επισημαίνουμε, επίσης, ότι από τούδε θα γίνονται δεκτές μόνο επώνυμες παρεμβάσεις και σχολιασμοί. Οσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στο google παρακαλούνται να μας στέλνουν τις παρεμβάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση (xaan62@gmail.com ) του blog και θα δημοσιεύονται πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή