Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Nούση Κων/νου, ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ (και ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ) (ή κατά Τροποϋπαρξιστών), εκδ. Ορθόδοξη Κυψέλη, Θεσσαλονίκη, 2022

 

 


Το βιβλίο αυτό αναφέρεται και αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα με τον κορωνοϊό από την οπτική γωνία της ορθόδοξης πνευματικότητας. 

Δεν αποτελεί όμως ένα απλό χρονικό. Κυρίως είναι μια πραγματεία που αναφέρεται στο θέμα της μεταβολής της θείας Κοινωνίας. 

Ίσως θα θυμούνται κάποιοι πως μέσα στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας μερικοί βρήκαν αφορμή να πολεμήσουν το ιερότερο μυστήριο της Εκκλησίας μας. 

Μεταξύ αυτών και ορθόδοξοι θεολόγοι αμφισβήτησαν την υπόσταση της θείας Κοινωνίας και αρνήθηκαν, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο άρτος και ο οίνος της Ευχαριστίας μεταβάλλεται όντως και αληθώς σε Σώμα και Αίμα Χριστού. 

Ο συγγραφέας του βιβλίου χαρακτηρίζει την εν λόγω ομάδα των θεολόγων «τροποϋπαρξιστές» και αναιρεί στις σελίδες της νέας έκδοσης τις κακόδοξες θέσεις τους. 

Παράλληλα παρουσιάζεται η σχετική ορθόδοξη ερμηνευτική παράδοση, όπως αυτή είναι καταγεγραμμένη στα Βιβλικά και Πατερικά κείμενα της Εκκλησίας και στη διαχρονική συνείδηση των πιστών.

Το βιβλίο (σχετικά μικρό, κάτω από 100 σελίδες) έγραψε ο Λαρισαίος θεολόγος και φιλόλογος Κώστας Νούσης και την κεντρική διάθεσή του ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος «Ορθόδοξος Κυψέλη» στη Θεσσαλονίκη.

Για παραγγελίες online πατήστε (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου