Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης: «Το μαρτύριο του αίματος-Πνευματική κορύφωση του αγώνα του Γένους», 21/10/2021


Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, Επιστημονικό Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες του Γένους μας. Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν οι: Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Ιωάννης Πολέμης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Δρ. Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Καθηγητής Αγιολογίας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Δ/νσης ΕκπαίδευσηςΘεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Βασιλική Ζιάκα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι μαθητές που πρώτευσαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς με θέμα: «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Τιμώντας τους Θεσσαλούς Νεομάρτυρες του 1821». Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου