Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

"ΚΑΙΡΟΣ": Επιμορφωτικό πρόγραμμα "Εκπαίδευση από απόσταση στη Θρησκευτικά"




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά» 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» ανταποκρίνεται στο αίτημα πολλών μελών του και εκπαιδευτικών του μαθήματος των Θρησκευτικών για την επιμορφωτική υποστήριξη του εγχειρήματος της εκπαίδευσης από απόσταση στο μάθημα των Θρησκευτικών, λόγω των έκτακτων εκπαιδευτικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στα μέλη, στους φίλους και συνεργάτες του «Καιρού», καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο θεολόγο εκπαιδευτικό, την πραγματοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος, με θέμα «Εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά». Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης Webex και θα περιλαμβάνει μια σειρά ενημερωτικών/επιμορφωτικών τηλε-συνεργασιών, με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο έργο τους κατά την τρέχουσα συγκυρία. Ειδικότεροι στόχοι είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και ο σχεδιασμός διδακτικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης από απόσταση.
Θεματικές ενότητες:
  1. Ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης από απόσταση.
  2. Θρησκευτικά μέσω της πλατφόρμας Webex.
  3. Θρησκευτικά με ασύγχρονη εκπαίδευση (e-class και e-me).
  4. Κείμενο, ήχος και εικόνα στην εκπαίδευση από απόσταση.
Μέλη της συντονιστικής/επιμορφωτικής Ομάδας:
  1. Άγγελος Βαλλιανάτος
  2. Γεώργιος Στριλιγκάς
  3. Κυριακή Τριανταφυλλίδου
  4. Νίκος Τσιρέβελος
Μετά την ολοκλήρωση του εισαγωγικού κύκλου τηλεδιασκέψεων, προγραμματίζεται νέος κύκλος διαδικτυακών συναντήσεων με εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρουσιάσουν μια δική τους πρόταση ή πρακτική στην εκπαίδευση από απόσταση.

Οι τηλεδιασκέψεις θα υλοποιηθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν προσωπική ενημέρωση με το πρόγραμμα και τις οδηγίες σύνδεσης. 

Παρακαλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να λάβουν μέρος στο επιμορφωτικό πρόγραμμα να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στη διεύθυνση: https://bit.ly/2XwJWv9

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή δύναμη στο έργο σας και καλή πορεία, με ελπίδα και αισιοδοξία, προς την Ανάσταση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Καρακόλης
Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεώργιος Καπετανάκης
Δρ Θεολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου