Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Θρησκευτικά: Τέλος η «μετωπική» διδασκαλία, ώρα για έρευνα…

 
(Από την εφημερίδα της Λαρίσης "Ελευθερία", 10.05.2017, σελ. 6:)
 Καταργείται ο τρόπος της «μετωπικής» διδασκαλίας και αντικαθίσταται με το μοντέλο της διδακτικής μέσω της έρευνας στο μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία. Αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου Παιδείας προς όλους τους θεολόγους της χώρας, δια στόματος των επιμορφωτών, χθες στη Λάρισα, στους πάνω από εκατό εκπαιδευτικούς που ενημέρωσαν για την ύλη του νέου προγράμματος σπουδών στο μάθημα.
Ειδικότερα ξεκίνησε χθες στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας η διήμερη επιμόρφωση των θεολόγων, αλλά και άλλων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στον νομό Λάρισας και διδάσκουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, με μεγάλη συμμετοχή. Η επιμόρφωσή τους βέβαια είναι υποχρεωτική (έχουν λάβει άδεια για την παρακολούθησή της), καθώς καλούνται να εισαγάγουν νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, σε ένα μάθημα που αλλάζει τόσο η διδακτέα ύλη όσο και ο τρόπος της διδακτικής της και αυτό αναμφίβολα απαιτεί γνώση και μελέτη της, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο.
Πρόκειται για ένα τόλμημα στην εξέλιξη της ελληνικής Παιδείας που παρέχεται στα σχολεία, το οποίο καλούνται να φέρουν εις πέρας με επιτυχία, ενώ προβλέπεται η συνεχής στήριξή τους με τη συνεργασία των επιμορφωτών, με τους οποίους θα έχουν …ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας...
...η συνέχεια στην "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου