Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Παρουσιάσθηκε στη Λάρισα το νέο βιβλίο του κοσμήτορα της Θεολογικής του Α.Π.Θ., καθηγητή Μιλτ. Κωνσταντίνου «…“του συνιέναι τας Γραφάς”: 13 + 1 βήματα εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη»

«…“του συνιέναι τας Γραφάς”: 13 + 1 βήματα εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη»


Tο νέο βιβλίο του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθηγητή Μιλτιάδη Κωνσταντίνου «…“του συνιέναι τας Γραφάς”. 13+1 βήματα εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη», παρουσιάσθηκε χθες βράδυ (28.03.2016) στη Λάρισα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «Παιδεία» της πόλης μας.
Όπως τονίσθηκε και αναλύθηκε από τον διακεκριμένο παλαιοδιαθηκολόγο πανεπιστημιακό καθηγητή και συγγραφέα κυριότερα θέματα του βιβλίου - το οποίο κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκη» της Θεσσαλονίκης - αποτελούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε και διαμορφώθηκε η συλλογή των βιβλίων που συγκροτούν την Παλαιά Διαθήκη, καθώς και η παρουσίαση του περιεχομένου των επιμέρους έργων της, του πολιτικοκοινωνικού και πολιτιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο έζησαν οι συγγραφείς τους, της πορείας σύνθεσης και ένταξής τους στη συλλογή και των θεολογικών προσεγγίσεων που αναπτύσσουν. Στόχος του βιβλίου είναι να καταστήσει δυνατή σε κάθε ενδιαφερόμενο την πρόσβαση στο περιεχόμενο και την κατανόηση του μηνύματος του μοναδικού ίσως έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας που διατηρεί επί δύο συνεχείς χιλιετίες την επικαιρότητά του.
Την εκδήλωση προλόγισαν οι θεολόγοι καθηγητές της Β/θμιας Νικ. Παύλου, Χάρης Ανδρεόπουλος, Φωτεινή Οικονόμου, Νέλλυ Πανάγου και ο φιλόλογος – ερευνητής Κων. Πάνος παρουσιάζοντας το επιστημονικό έργο του συγγραφέα και την εν γένει προσφορά του στα θεολογικά γράμματα, δίδοντας, παράλληλα, με τις τοποθετήσεις τους τις αφορμές για συζήτηση ανάμεσα στον καθηγητή και συγγραφέα του βιβλίου και στο πολυπληθές ακροατήριο, γύρω από τα θέματα της Παλαιάς Διαθήκης καθώς και επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως για το μάθημα των Θρησκευτικών, κ.α. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους στον διάλογο η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, πρεσβύτερος π. Βασίλειος Τάσιος.
* Πηγή, εφημ. "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου