Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

"ΚΑΙΡΟΣ": Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης», κλιμάκιο του Δ.Σ του Συλλόγου μας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο, τον Γ. Γραμματέα κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και το μέλος κ. Δημήτριο Μόσχο, έγινε σήμερα (23-10-2014) δεκτό από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής και ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, οι οποίοι παρενέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε θέματα της αρμοδιότητός τους και αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι σκοποί και το μέχρι σήμερα έργο του Συλλόγου μας, ενώ εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο Μάθημα των Θρησκευτικών (περιεχόμενο και χαρακτήρας, νέα Προγράμματα Σπουδών). Συζητήθηκε διεξοδικότερα το ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, για το χειρισμό του οποίου ο Σύλλογος κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα.

Ταυτόχρονα έγινε ευρεία αναφορά στο ρόλο του θεολόγου καθηγητή στο σύγχρονο σχολείο και εθίγη με έμφαση το θέμα των υπαρχόντων κενών σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και ο τρόπος κάλυψής τους μέσω του διορισμού αναπληρωτών, ζήτημα για το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδειξε τη δέουσα κατανόηση υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πρόσθετων πιστώσεων για την θεραπεία του προβλήματος. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση της διάθεσης για ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία σε όλα τα θέματα που απασχολούν το κλάδο και εμπίπτουν στις προτεραιότητες του συλλόγου μας.

Από το Δ.Σ

Χολαργός 23-10-2014

[Δημοσίευση: "Ελευθερία" Λαρίσης]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου