Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Διαμαρτυρία της ΠΕΘ για τις υποχρεωτικές μετατάξεις 200 Θεολόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37. 10432 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2105224180-FAX. 2105224420
Iστοχώρος: www.petheol.gr
e-mail: panenthe@otenet.gr - enosis@petheol.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Ε.Θ., έχοντας γνώση και διαρκές ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, αισθάνεται την ανάγκη για μια ακόμα φορά να εκφράσει την πικρία, αλλά και τη διαμαρτυρία των μελών της προς την πολιτική ηγεσία, για τους συνανθρώπους μας που στις μέρες μας αδικούνται και εξουθενώνονται. Ιδιαίτερα, στη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, καταγγέλλει και καταδικάζει:

α) τον εξοβελισμό μαθημάτων και εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια και Επαγγελματική Εκπαίδευση, κάθε ειδικότητας και κλάδου, που θα οδηγήσει σε πολύ περισσότερα προβλήματα και ίσως άλυτα, οικογενειών εκπαιδευτικών συναδέλφων μας.

β) την αφαίρεση της μοναδικής ώρας Θρησκευτικών στη Β΄ τάξη του ΕΠΑΛ, σε αντίθεση με το πάγιο αίτημα των θεολόγων, ώστε το μάθημα των Θρησκευτικών ως ισότιμο, υποχρεωτικό και χρήσιμο όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία, να κατοχυρωθεί ως δίωρο εβδομαδιαίως σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλους τους τύπους και τάξεις των Σχολείων.

γ) την έμμεση απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες περίπου 200 θεολόγων σε πανελλαδική κλίμακα και την αβέβαιη πορεία τους σε διοικητικές θέσεις και κάποιων εξ αυτών (περίπου 60) στην ανεργία.

Η Ένωσή μας έχει απευθύνει συγκεκριμένα αιτήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και παρακαλεί για την ικανοποίησή τους. Προς το σκοπό αυτό παρακαλεί θερμά και την Εκκλησιαστική ηγεσία, αλλά όλους τους συναδέλφους να στηρίζουν τα αιτήματά μας με κάθε δυνατό τρόπο.
Αθήνα 17 Αυγούστου 2013
Από τη Γραμματεία της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου