Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Μάξιμου και υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Από τη συνάντηση του αναπλ. Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου
Χαρακόπουλου
και  του υπ. Παιδείας κ. Κων Αρβανιτόπουλου με τον Οικουμενικό

Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο

Με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υπουργό Αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο συναντήθηκε προχθές Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ και στο επίκεντρο της συζητήσεως βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε για άλλη μια φορά επιτυχία στο δύσκολο έργο της νέας Κυβέρνησης καθώς και ταχεία ανάρρωση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
Οι υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το έργο του Οικουμενικού Θρόνου και διαβεβαίωσαν ότι η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Μητέρας Εκκλησίας.

Aργότερα, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του, σημείωσε ότι τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος προσβλέπουν σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ευχόμενος να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα. Εξέφρασε δε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο νέο υπουργό, Καθ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τη βεβαιότητα πως η συνεργασία δεν θα είναι μια ευχή αλλά μια πραγματικότητα.


Πηγή: Αmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου