Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ρητορική τέχνη από την αρχαιότητα στο βυζάντιο

Συμβολή στη μελέτη της ρητορικής των βυζαντινών το βιβλίο του Λαρισαίου Δρος Βυζαντινής Φιλολογίας Χαραλάμπου Στεργιούλη, «Λόγοι στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου»


Tην αδιάσπαστη αλυσίδα της ρητορικής τέχνης από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο, αλλά και τη συνέχειά της μέχρι τις μέρες μας στα έδρανα των δικαστηρίων και του Κοινοβουλίου, αναδεικνύει ο Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας του ΑΠΘ, εκλεκτός συνάδελφος και αγαπητός φίλος Χαράλαμπος Β. Στεργιούλης, με ένα σπουδαίο επιστημονικό του πόνημα στο τομέα της βυζαντινής ρητορικής, το οποίο αφού απετέλεσε θέμα της διδακτορικής του διατριβής έχει ήδη λάβει τη μορφή επιστημονικού εγχειριδίου. Πρόκειται για το βιβλίο «Λόγοι στην ανακομιδή των λειψάνων του Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Συμβολή στη μελέτη της ταφικής επιδεικτικής ρητορικής των βυζαντινών», που εκδόθηκε από το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ.


* Bλ. βιβλιοπαρουσίαση στο "Amen.gr": http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4679 και στην "Ελευθερία": http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=25852&pid=19&CategoryID=19&txt=%F3%F4%EF%F5%F3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου