Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

"Η τέχνη της ζωής". Ομιλία του π. Φιλοθέου Φάρου στη Λάρισα στις 13 Μαϊου


Το Τμήμα Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Πολιτισμού Λάρισας, το βιβλιοπωλείο Γνώση και οι εκδόσεις Αρμός διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση - συνάντηση με τον λόγιο θεολόγο, ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή π. Φιλόθεο Φάρο με θέμα η «Τέχνη της ζωής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Μαϊου 2015 και ώρα 20.30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής, ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus plus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

* Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μία σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ’ ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και δεκατρία βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου