Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΚΑΙΡΟΥ με τον Υφυπουργό Παιδείας και τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων

Τα μέλη του Δ.Σ. με τον Υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου


                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή
Στο πλαίσιο υλοποίησης αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου "ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης" για συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και θεσμικούς φορείς πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη [13 Φεβρουαρίου 2014] στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνάντηση κλιμακίου του Δ.Σ. αποτελούμενο από τον πρόεδρο Ανδρέα Αργυρόπουλο και το μέλος  Δημήτριο Μόσχο, με τον Υφυπουργό ΥΠΑΙΘΑ κ. Συμεών Κεδίκογλου και το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή


Τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό για την φυσιογνωμία και το ιστορικό ίδρυσης του Συλλόγου όπως και τον προβληματισμό του για τον χαρακτήρα και την  φυσιογνωμία του μαθήματος των Θρησκευτικών ενώ συζήτησαν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον κ. Γενικό Γραμματέα το ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα ιδιαίτερα στον υπό δοκιμή νέο τύπο Λυκείου.

 Επίσης, τα μέλη του ΔΣ  έθεσαν στον κ. Υφυπουργό και εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο των θεολόγων όπως το ζήτημα της ανεργίας με την παρατεινόμενη αδιοριστία  αλλά και της κάλυψης των οργανικών κενών που υπάρχουν κυρίως στη νησιωτική χώρα καθώς επίσης και το ζήτημα της μη συμμετοχής των θεολόγων εκπαιδευτικών στο β΄ επίπεδο επιμόρφωσης στα Τ.Π.Ε.

Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων έγινε  μέσα  σε θερμή ατμόσφαιρα  και τέθηκαν οι βάσεις  μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  στο άμεσο μέλλον, με στόχο την πληρέστερη εξυπηρέτηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών που σχετίζονται με το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν με ζήλο στο σύγχρονο σχολείο.

Χολαργός 13-2-2014

Από το ΔΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου