Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ : Αναγκαίο το μάθημα των Θρησκευτικών για την εκπαίδευση - Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις των θεολόγων"Θέμα: Συνάντηση Θεματικής Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου "ΚΑΙΡΟΣ" / Δελτίο Τύπου

   Στα πλαίσια του κύκλου επαφών της Θεματικής Θρησκευμάτων του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου "ΚΑΙΡΟΣ". Εκ μέρους της Θεματικής Θρησκευμάτων παρέστησαν ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης   υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα και μέλος της ΕΚΚΕ Παιδείας –Θρησκευμάτων – Πολιτισμού –Αθλητισμού Γιάννης Αμανατίδης, ο συντονιστής της Θεματικής και  μέλος της Γραμματείας του τμήματος Παιδείας Μάκης Λυκόπουλος, καθώς ο Κώστας Αλεξίου, μέλος της Γραμματείας του τμήματος Παιδείας, ενώ το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ανδρέας Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπαδόπουλος και τα μέλη Γιώργος Καπετανάκης, Δημήτρης Μόσχος και Βασίλης Ξυδιάς.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου εξέφρασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος.  Οι εκπρόσωποι του κόμματος από την πλευρά τους, δήλωσαν  ότι το μάθημα των θρησκευτικών στην εκπαίδευση χρειάζεται οπωσδήποτε και συμφώνησαν με την ανάγκη αλλαγής της μορφής και του τρόπου διδασκαλίας του. Επιπρόσθετα, με ρητό τρόπο διαβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι, στην μελλοντική διακυβέρνησή του,  θα εξασφαλιστούν  όλες οι θέσεις του κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων που υπηρετούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και επισημάνθηκε ότι στόχος του κόμματος είναι η διαρκής επιμόρφωση και περαιτέρω αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι διμερείς επαφές θα συνεχιστούν με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.

Left.gr

* Για το ίδιο θέμα, από το Δ.Σ. του "ΚΑΙΡΟΥ" εξεδόθη η εξής ανακοίνωση: 


"Στο πλαίσιο υλοποίησης αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη [10 Οκτωβρίου 2013] στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων συνάντηση κλιμακίου του, στο οποίο συμμετείχαν οι  Α. Αργυρόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Μόσχος, Β. Ξυδιάς και Γ. Καπετανάκης, με αντιπροσωπεία της Θεματικής Επιτροπής Θρησκευμάτων του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που την αποτελούσαν οι Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Κ.Ο για τα Θρησκεύματα, Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος συντονιστής θεματικής  Θρησκευμάτων και Κώστας Αλεξίου , μέλος θεματικής Θρησκευμάτων.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας ενημέρωσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ιστορικό ίδρυσης του ΚΑΙΡΟΥ και τους σκοπούς του συνδέσμου,  ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διεξοδική συζήτηση που αφορούσε στο περιεχόμενο, τη φυσιογνωμία και τη διδακτική του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σημερινό δημόσιο σχολείο.
Η συζήτηση έγινε σε κλίμα ουσιαστικής κατανόησης με αποτέλεσμα οι δύο αντιπροσωπείες να καταλήξουν σε συμφωνία για την επανάληψη της συνάντησης, ώστε να δοθεί συνέχεια με την ανάλυση και εμβάθυνση  καίριων και ανοιχτών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος".

"Η Θεολογία Μεσοπέλαγα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου