Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Δημόσιο: με ποια κριτήρια θα γίνεται η αξιολόγηση – Ποιοι σώζονται από τη διαθεσιμότητα - Εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα

- Σήμερα η λίστα με τις υπηρεσίες απ' όπου θα προέλθουν οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
- 8.211 υπάλληλοι στο στόχαστρο και 1.500... εφεδρικοί για να “κλείσει” ο αριθμός των 12.500
- Πτυχίο και πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δίνουν τα περισσότερα μόρια στους υπαλλήλους
- Αρνητικό βαθμό θα παίρνουν πόσοι έχουν πειθαρχικές παραβάσεις
- Υπάλληλοι χωρίς πτυχίο και με συμβάσεις κινδυνεύουν περισσότερο
Αρχίζει σήμερα η δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο... 
Οι Γ.Γ. των υπουργείων θα αποστείλουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών τις δομές απ' όπου θα προέλθουν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.
Παράλληλα φαίνεται να “κλείνει” και η διαδικασία μέσα απ' την οποία οι υπάλληλοι των παραπάνω δομών θα κριθούν ώστε να προκύψει στο τέλος, στις 16 Σεπτεμβρίου η λίστα με τους προς διαθεσιμότητα υπάλληλους.

Τα συμβούλια θα κρίνουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κάθε υπαλλήλου.

Τα υπηρεσιακά συμβούλια κάθε υπουργείου, αποτελούμενα από ένα μέλος του ΣΕΠ και δύο στελέχη των υπουργείων, πιθανότατα γενικούς διευθυντές, θα κρίνουν τα τυπικά προσώντα και θα μοριοδοτήσουν κάθε υπάλληλο ξεχωριστά.

Βάσει των μορίων θα προκύψει πίνακας απ' τον οποίο εκείνοι που θα βρεθούν με τη μικρότερη βαθμολογία μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 8.211 υπαλλήλων που ... λείπουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.5000 προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων θα είναι και εκείνοι που θα βρεθούν για 8 μήνες εκτός Δημοσίου και θα περιμένουν εάν και κατά πόσο θα βρεθεί γι' αυτούς μια νέα θέση. 

Επιπλέον μοριοδότηση για όσους μπήκαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν και ως αποζημίωση θα υπολογιστεί το 75% του μισθού που θα λαμβάνουν επί οκτάμηνο.


Ποια προσόντα δίνουν ... μπόνους:

Υπάλληλοι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσηςΒαθμός πτυχίου – μεταπτυχιακού - διδακτορικού        
Πτυχίο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια
Ξένες γλώσσες
Βαθμός αξιολόγησης
Προϋπηρεσία
Οικογενειακή κατάσταση
Υπάλληλοι μέσης εκπαίδευσης  Βαθμός του απολυτηρίου
Ξένες γλώσσες
Γνώση υπολογιστή
Προϋπηρεσία
Οικογενειακή κατάσταση
Υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσηςΒαθμός απολυτηρίου δημοτικού
Προϋπηρεσία
Οικογενειακή κατάσταση

Αρνητική μοριοδότηση

Αφαίρεση μορίωνΠειθαρχικά παραπτώματα. Ανάλογα με τις ποινές που έχουν επιβληθεί

Ειδικές κατηγορίες 

Επιπλέον μόριαΑυξημένη μοριοδότηση
Άτομα με ειδικές ανάγκες
Σύζυγοι και γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες

Όσοι από τους υπαλλήλους έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα μοριοδοτούνται επιπλέον, ενώ επιπλέον μόρια θα παίρνουν και όσοι υπάλληλοι εισήχθησαν με διαγωνισμό τα αποτελέσματα του οποίου ελέγχθηκαν από το ΑΣΕΠ.

Οι κατηγορίες υπαλλήλων που κινδυνεύουν περισσότερο
Όσοι μετά το 1994 προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ μετά το 1994.
Οι περίπου 25.000 που μονιμοποιήθηκαν με τον λεγόμενο νόμο Παυλόπουλου.Οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ μετά το 1994 και έχουν μεταταχθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων με τον Καλλικράτη.
Οι υπάλληλοι που θα αποδειχθεί ότι έχουν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά.


Ο πίνακας του ΑΣΕΠ θα δείξει ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

Στο τέλος της διαδικασίας μοριοδότησης θα συνταχθεί πίνακας από το ΑΣΕΠ με βάση τον οποίο όσοι συγκεντρώνουν την χαμηλότερη βαθμολογία θα είναι εκείνοι που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: NewsIt.gr

Εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής",  άρχισε η διαδικασία για τις μετατάξεις 4.933 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο πρόγραμμα και 2.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν διοικητικές θέσεις του υπ. Παιδείας. Πολλοί εξ αυτών θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη από αυτή που ζουν σήμερα. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η δεξαμενή όσων θα τεθούν σε κινητικότητα/διαθεσιμότητα, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί παρότι πληρούν κοινωνικά κριτήρια, εξαιρούνται από την… εξαίρεση, αφού έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Ενδεικτικά, οι κατώτατες μεικτές ετήσιες αποδοχές είναι 14.104 ευρώ.

Η «Κ» παρουσιάζει τις συγκεκριμένες οδηγίες του υπ. Παιδείας προς τους διοικητικούς υπαλλήλους για τις κατηγορίες εκπαιδευτικών που εξαιρούνται της κινητικότητας/διαθεσιμότητας. Ειδικότερα, οι καθηγητές που θα τεθούν σε κινητικότητα θα προκύψουν ανά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης με βάση τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής (survey) και αφού γίνει η αύξηση (κατά δύο ώρες) του εβδομαδιαίου ωραρίου. Εως τώρα πλεονάζουν εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών μαθημάτων. Να τονισθεί ότι για τον υπολογισμό του ωραρίου υπολογίζονται μόνο οι ώρες του μαθήματος που διδάσκει ο εκπαιδευτικός σε πρώτη ανάθεση.
Την ίδια στιγμή, μειώνονται οι κατηγορίες εκπαιδευτικών που εξαιρούνται από το πρόγραμμα, μέσω του εισοδηματικού ορίου των 12.000 ευρώ, που πρέπει να έχει κάθε εκπαιδευτικός για να μην υπαχθεί στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. Παιδείας εξαιρούνται της κινητικότητας/διαθεσιμότητας:
• Εκπαιδευτικός ανάπηρος σε ποσοστό από 67% (η αναπηρία πιστοποιείται από γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή επιτροπή κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας και διακριβώνεται από το ακριβές αντίγραφο δήλωσης Ε1).
• Εκπαιδευτικός πολύτεκνος και εφόσον τα τέκνα συνοικούν και είναι εξαρτώμενα μέλη (ανήλικα, σπουδάζοντα και υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και αντιγράφου δήλωσης Ε1 του εκπαιδευτικού.
• Μόνο ένας από τους δύο συζύγους (εκπαιδευτικός) εφόσον έχουν και οι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Αντίθετα, δεν εξαιρούνται εάν έχουν ετήσιο εισόδημα υψηλότερο από 12.000 ευρώ μεικτά:
• Εκπαιδευτικός με σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας από 67%.
• Εκπαιδευτικός με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας από 67%.
• Εκπαιδευτικός που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος (δηλαδή περιπτώσεις χηρείας ή μονογονεϊκής οικογένειας).
• Εκπαιδευτικός που έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με δικαστική απόφαση και συνοικεί.
Πηγή: Larissanet από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ("Κ") Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου