Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασία του ΑΠΘ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ,  Καθηγητής κ. Ιωαν. Μυλόπουλος προσφέρει
τον Τιμητικό Τόμο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Επιδόθηκε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ο "Εις Μαρτύριον τοις Εθνεσι" Τιμητικός Επιστημονικός Τόμος που εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ


Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στην Κωνσταντινούπολη, η επίδοση του τιμητικού επιστημονικού τόμου για την εικοσαετή Πατριαρχεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, «Εις Μαρτύριον τοις Έθνεσι», που εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση της επίδοσης πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Βοσπόρου. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής, με επικεφαλής τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητή Μιχάλη Τρίτο.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του Α.Π.Θ. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή την ανάληψη από πλευράς Α.Π.Θ. της αποκατάστασης του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ένα έργο το οποίο ανέλαβε ανιδιοτελώς να εκτελέσει το Α.Π.Θ. ως ελάχιστη προσφορά στη μεγάλη υπόθεση της αναβίωσης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα έργο με τεράστια σημασία για το γένος, την Ορθοδοξία και την οικουμενικότητα της ελληνικής παιδείας.

* Aναλυτικό φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΑΠΘ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου