Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Τι θρησκευτικό μάθημα θέλουμε;


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΠΑΙΔΕΙΑ"

* Kεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας  του ΑΠΘ, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης

Η εποχή μας, μία εποχή εξελίξεων και αναζητήσεων, καθιστά περισσότερο  αναγκαίο από ποτέ το θρησκευτικό εγγραμματισμό. Το ερώτημα βέβαια  είναι ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του και με ποιους τρόπους θα  γίνει προσιτός στους νέους ανθρώπους και αυριανούς πολίτες.

M’ αφορμή αυτόν τον προβληματισμό, o oποίος αποτελεί και επίκαιρο θέμα  συζήτησης στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό χώρο, το 14ο Γυμνάσιο  Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Θεολογίας», διοργανώνει  για τους θεολόγους της θεσσαλικής περιφέρειας εκδήλωση – συζήτηση σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα με θέμα:  «Ανίχνευση κυοφορίας ή λόγος περί εκθεμάτων μουσείου; Οι προοπτικές  του θρησκευτικού μαθήματος σήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο  φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου “ΠΑΙΔΕΙΑ” (Μεγ. Αλεξάνδρου 6, Λάρισα),  όπου τα τελευταία  χρόνια  πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία οι  “Βραδιές Θεολογίας”.

* Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο  Δρ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής  και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Επίσης,  ο Δρ. Νικόλαος Παύλου, Διευθυντής του 14ου  Γυμνασίου Λάρισας θα μιλήσει για τα νέα προγράμματα σπουδών του  θρησκευτικού μαθήματος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ ο υπ. Δρ. Χάρης  Ανδρεόπουλος, θεολόγος M.Th., καθηγητής του Γυμνασίου και του ΓΕΛ  Γαλαξιδίου και η Νέλλη Πανάγου θεολόγος, Μ.Th., καθηγήτρια του 9ου ΓΕΛ  Λάρισας θα αναφερθούν στο διδακτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την  θρησκευτική αγωγή στα ωρολόγια προγράμματα του “Νέου Σχολείου”,  σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του υπ. Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου