Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα της υπουργού Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά



H υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία παραβρέθηκε στον αγιασμό που τελέσθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής Αττικής, σε δήλωσή της ανέφερε:

"Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους και τους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους. Πάνω από όλα, όμως, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα παιδιά μας, το χαμόγελό τους και η αισιοδοξία.
Σήμερα είναι σημαντικό ότι οι εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι και καθηγητές - είναι στις τάξεις τους.

Όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, ανακοινώσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων:  Υπουργείο, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και φορείς με τον καλύτερο τρόπο, με τη χρησιμοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, που είναι στη διάθεση όλων των παιδιών, με την υποστήριξη πρόσθετου διδακτικού υλικού και την αλληλεγγύη του μαθητή και του δασκάλου, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και μια όμορφη σχολική χρονιά".

* Σε μήνυμά της, εξ άλλου, προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλης της χώρας, αναφέρει:

"Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο!
Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλες τις βαθμίδες. Ασφαλώς, υπάρχουν και δυσκολίες. Το σημαντικό, όμως, είναι να τις ξεπερνάμε με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια.
Το σχολείο είναι πηγή γνώσης αλλά και φορέας αξιών. Οι αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, είναι τα θεμέλια της σχολικής κοινότητας, της σχέσης εκπαιδευτικού με μαθητή και γονείς. Με τις αξίες αυτές, ζωντανές και παρούσες στην καθημερινότητα κάθε σχολικής κοινότητας, η  χρονιά που ξεκινάει μπορεί να είναι και δημιουργική και ελπιδοφόρα.
Το Υπουργείο Παιδείας με τις κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις του και σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα είναι διαρκώς στο πλάι κάθε σχολικής κοινότητας, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Καλή σχολική χρονιά!"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου