Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδρύεται Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ





ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr

Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ AΠΟΦΟΙΤΩΝ

Θεσσαλονίκη, 22/9/2011

Με πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, η πρώτη συνάντηση για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και καθηγητές του Ιδρύματος. Ο Σύλλογος αναμένεται να αριθμεί περισσότερα από 50.000 μέλη καθώς το Α.Π.Θ. είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και της Ν.Α. Ευρώπης. Έδρα του Συλλόγου θα είναι η Θεσσαλονίκη αλλά δεν αποκλείεται να ιδρυθούν παραρτήματα και σε άλλες πόλεις.
 
 
«Στην πρώτη συνάντηση για την ίδρυση του Συλλόγου μοιραστήκαμε την πολύ δύσκολη κατάσταση που περνά σήμερα το πανεπιστήμιο μας, όχι μόνο την οικονομική αλλά και την ευρύτερη κοινωνική με την απαξίωση που επικρατεί σήμερα στην ανώτατη παιδεία. Προτείναμε τη συγκρότηση ενός Συλλόγου αποφοίτων του Α.Π.Θ. Είναι μια ιδέα που ενώ εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στη χώρα μας» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε «Ένας σύλλογος αποφοίτων μπορεί πολλαπλά να βοηθήσει το πανεπιστήμιο. Οικονομικά μέσω της χρηματοδότησης των μελών, πρώην αποφοίτων του, οι οποίοι μπορεί να κατέχουν πολύ σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές θέσεις αλλά και με ηθικό τρόπο καθώς τα μέλη του Συλλόγου θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των επιτευγμάτων του Α.Π.Θ. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή. Όλοι ήταν σύμφωνοι με την ιδέα αυτή».

Στην συνάντηση, ανατέθηκε σε μία τριμελή επιτροπή η τεχνική διερεύνηση των όρων και των κριτηρίων βάσει των οποίων θα συσταθεί το Συμβούλιο του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου