Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Kρίμα, κρίμα, κρίμα....

Υποχρεωτικό μάθημα στη θεωρητική (Β' κατεύθυνση - για σχολές ανθρωπιστικής παιδείας) οι "Αρχές Οικονομίας" (!!!) και επιλεγόμενο το (φύσει ανθρωπιστικό) μάθημα των Θρησκευτικών; (http://religiousnet.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html).
Δεν μπορεί, βρε παιδια, κάποιο λάθος θα έγινε....

Μια τέτοια (αντιεπιστημονική έως κωμική...) διαμόρφωση προγράμματος σπουδών σε Γενικό Λύκειο, θα καταρρεύσει ενώπιον του ΣτΕ σαν χάρτινος πύργος. (Και θα το φυσάνε και δεν θα τους κρυώνει...)

Προσωπικά θεωρώ ότι τα εκπαιδευτικά ζητήματα (όπως η διαμόρφωση προγράμματος σπουδών στο Λύκειο, κλπ) θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με παιδαγωγικούς όρους και όχι δικαστικούς. Αφ΄ ής στιγμής, όμως, βγαίνουν τέτοια παράλογα ("πρωταπριλιάτικου" τύπου) "σχέδια" που θεωρούν ...ανθρωπιστικό μάθημα γενικής παιδείας τις "Aρχές Οικονομίας" και το εντάσσουν (προφανώς ως ...βαρύνουσας σημασίας ανθρωπιστικο μάθημα...) στα υποχρεωτικά της Θεωρητικής (Β') κατεύθυνσης και ήσσονος σημασίας ανθρωπιστικό το Θρησκευτικό μάθημα (εντάσσοντάς το στα επιλεγόμενα της θεωρητικής κατεύθυνσης!), τότε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι μονόδρομος, ως κίνηση για την αποκατάστασης της λογικής - φυσικής τάξης των πραγμάτων.

Kρίμα, κρίμα, κρίμα.... (που θα΄ λεγε και ο πρωθυπουργός...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου