Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Η υπουργός Παιδείας στη κοπή βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπής


Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των τοπικών περιφερειακών και δημαρχιακών αρχών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η παραδοσιακή τελετή κοπής της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την υποδοχή του νέου έτους. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον πνευματικό και όχι κοσμικό χαρακτήρα της γιορτής σημειώνοντας ότι ο «Θεός είναι ο Πατέρας της αγάπης».

Στη κοπή της βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραβρέθηκαν η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία, μετά την τελετή, εδήλωσε για τον κ. Ιερώνυμο: «Ο Αρχιεπίσκοπος, με τη σοφία και τη γαλήνη που τον διακρίνουν, είναι καλή τύχη για τη χώρα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Διδάσκει και ανοίγει δρόμους για την αγάπη, την ομόνοια και την προσφορά στους κατατρεγμένους, δηλαδή όσα έχει ανάγκη ο λαός μας».
- Aξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Real Νews, εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την "Προς τον Λαό" ανακοίνωση της Ιεραρχίας. "Το κείμενο αυτό με την υπογραφή της Ιεράς Συνόδου με εξέπληξε δυσάρεστα. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε όλοι τον πνευματικό λόγο αγάπης και όχι μία ακόμη κομματικού τύπου καταγγελία. Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο λαός, γιατί από τη στιγμή που η Εκκλησία -όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν- εμπλέκεται στην πολιτική ζωή, τότε θα υπόκειται και στην κριτική των διαφωνούντων. Κάτι που διχάζει και δεν ενώνει".

* Βλ. αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο Amen.gr: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4368

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου