Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Aναγορεύεται διδάκτορας ο Νικ. Παύλου


Στο εκλεκτό συνάδελφο θεολόγο – ιστορικό, Διευθυντή του 14ου Γυμνασίου Λάρισας και αγαπητό φίλο, συνοδοιπόρο στα δύσβατα μονοπάτια της επιστημονικής - θεολογικής και ιστορικής - έρευνας Νίκο Παύλου (φωτ.), θερμά συγχαρητήρια για την απόκτηση του διδακτορικού του διπλώματος (Ph.D.), από το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ. H παρουσίαση της διατριβής έγινε σήμερα ενώπιον της 7μελούς Επιτροπής και βαθμολογήθηκε με άριστα. Θέμα της διατριβής είναι «Το θεϊκό σύμβούλιο στη παλαιοδιαθηκική Γραμματεία», με επιβλέποντα τον καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.

Για όλους εμάς τους πολλούς φίλους του, που ξέρουμε καλά την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και πράγματα, η αναγόρευση του Νίκου σε διδάκτορα (Dr.) αποτελεί την επισφράγιση και δικαίωση μιας δυναμικής επιστημονικής διαδρομής, η οποία – είμαστε βέβαιοι - όχι μόνο δεν σταματά τώρα που ο Νίκος έφθασε στο τέρμα της τυπικής επιστημονικής εξέλιξης, αλλά συνεχίζεται με το ίδιο πάθος, το ίδιο μεράκι, την ίδια αγάπη για τη θεολογική επιστήμη και την εκπαίδευση.

* Στις δύσκολες μέρες που διερχόμαστε η Θεολογία και η Εκπαίδευση έχουν ανάγκη από επιστήμονες με ήθος και μεράκι, από επιστήμονες που διακρίνονται για τη σεμνότητα και τη ταπεινότητά τους, από επιστήμονες και δασκάλους που τιμούν τον όρκο που έδωσαν διακονώντας με αγάπη την υπόθεση της Παιδείας και του Πολιτισμού, σαν το φίλο μας, τον δρα Νίκο Παύλου! Που τον σέβονται και τον αγαπούν οι συνάδελφοί του καθηγητές, τον λατρεύουν οι μαθητές και τον ευγνωμονούν οι γονείς καθώς έμαθε στα παιδιά τους ν’ αγαπάνε όχι μόνο τα Θρησκευτικά και την Ιστορία που διδάσκει, αλλά ολόκληρο το Σχολείο!

Και εις ανώτερα φίλε!

3 σχόλια:

  1. Τα θερμά συγχαρητήρια σε έναν αξιο άνθρωπο και συνάδελφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τα θερμά μου συγχαρητήρια, που είναι αυτονόητα για έναν φίλο όπως ο Νίκος, εύχομαι ανοιχτούς δρόμους στην από δώ και στο εξής πορεία του, γιατί άνθρωποι σαν το Νίκο έχουν να δώσουν πολλά όχι μόνο στους φίλους τους, αλλά και και στην επιστήμη της θεολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή