Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Διεθνές οικουμενικό συνέδριο στη Moνή Βose της Ιταλίας


Oι πνευματικές διαστάσεις από απορρέουν από τις έννοιες της κοινωνίας και της ερημίας («Communion and Solitude») θα τεθούν στο επίκεντρο του φετεινού, 18ου Διεθνούς Οικουμενικού Συμποσίου για την Ορθόδοξη πνευματικότητα, που διοργανώνει σε συνεργασία με Ορθόδοξες Εκκλησίες η Ρωμαιοκαθολική Μονή του Μπόζε (Bose) στη βόρεια Ιταλία (κοντά στο Τορίνο), το τετραήμερο από τις 8 έως τις 11 του ερχομένου Σεπτεμβρίου.

* Στο συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι ρωμαιοκαθολικοί και ορθόδοξοι θεολόγοι, αναπτύσσοντας ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αναφορικά με τις σχετικές διδασκαλίες της Αγίας Γραφής, ενώ τη διάσκεψη θα απασχολήσει και το θέμα του πνευματικού αγώνα των χριστιανών με σκοπό την ενότητα της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο. Aναλυτικά, στο "Amen.gr": http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2816

1 σχόλιο:

  1. Aπό τον συνάδελφο, εκ Πτολεμαϊδος Κοζάνης, ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ, λάβαμε και ευχαρίστως δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο:

    "Χάρη, αυτή η είδηση μου ακούγεται σαν...ανέκδοτο!
    Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να είναι "ενδιαφέρουσες" οι παπικές "εισηγήσεις αναφορικά με διδασκαλίες της Αγίας Γραφής"!
    Αν έγραφε το amen ότι το Βατικανό θα δώσει σεμινάρια "εξουσιαστικής κυριαρχίας" ή "προπαγάνδας", ομολογώ ότι θα παρουσίαζαν τεράστιο ενδιαφέρον, καθ' ό,τι είναι "μαιτρ" σ' αυτά!.."

    * ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Βασίλη, για ένα καθιερωμένο επιστημονικής φύσης, συμπόσιο πρόκειται, στο οποίο μάλιστα, πρόκειται να παρευρεθούν και εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών (του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, της Ρωσικής Εκκλησίας, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Σερβικής Εκκλησίας, κ.α.). Ας ακούσουμε τις εισηγήσεις τους (για το τόσο ενδιαφέρον φετινό θέμα ("Ερημία και Κοινωνία") και τα ξαναλέμε. Υπομονή, αδελφέ, υπομονή...

    - Οσο για τις επικρίσεις σου αναφορικώς με το Amen: πες μου ένα άλλο εκκλησιαστικό portal που χαρακτηρίζεται από την μετριοπάθεια στη προσέγγιση και την αντικειμενικότητα, προσέτι δε και τον πλουραλισμό στη παρουσίαση των εκκλησιαστικών ειδήσεων καθώς επίσης και για τη πλούσια αρθρογραφία του σε θέματα της επικαιρότητας. Είναι, φυσικά, απολύτως θεμιτό να έχεις τις όποιες αντιρρήσεις και διαφωνίες σου για ορισμενα από τα γραφόμενα, αλλά άλλο το ένα (μετριοπάθεια, αντικειμενικότητα, πλουραλισμός) και άλλο το άλλο (διαφωνία στο περιεχόμενο ορισμένων ρεπορτάζ).

    (Καλό καλοκαίρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή