Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Νέο Δ.Σ. στην Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου. Επανεκλογή του Καθηγητού Ι. Μ. Κονιδάρη στη θέση του Προέδρου.

 

O Kαθηγητής Ιωάννης Μ. Κονιδάρης

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου που εδρεύει στην Αθήνα και στις τάξεις της καταλέγονται πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, δικηγόροι και θεολόγοι αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων (M.Sc., Ph.D.). Μετά από  πρόσκληση του πλειονοψηφίσαντος στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στην Αθήνα κατά τη Γενική Συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου 2021 Συμβούλου, Καθηγητή κ. Ιωάννη Μ. Κονιδάρη (φωτ.) , συνήλθαν την 9η Νοεμβρίου 2021 σε συνεδρία τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) που εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. (για τη τριετία 2021-2024) με θέμα τη συγκρότησή τους σε σώμα, το οποίο, μετά από συζήτηση, συγκροτήθηκε ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Ιωάννης Μ. Κονιδάρης, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Ανδρουτσόπουλoς, Επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Γενικός Γραμματέας: π. Βασίλειος Τρομπούκης, ΕΔΙΠ Νομικής Αθηνών, Ταμίας: Αθανάσιος Κόντης, Δικηγόρος, Δρ. Νομικής και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Ζωή Καραμήτρου – Σταθοπούλου, Δρ. Νομικής, δικηγόρος, ειδική επιστήμων στον Συνήγορο του Πολίτη. Αντιστοίχως στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι δικηγόροι και Δρ. Νομικής κ.κ. Θ. Τσιβόλας, Αναστασία Πρεκετέ και Δ. Κρεμπενιός.  Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, Καθηγητής κ. Ι. Μ. Κονιδάρης ευχαρίστησε τα μέλη τόσο του Δ.Σ. όσο και της Γ.Σ. για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι προσήλθαν στη Γ.Σ. από περιοχές εκτός Αθηνών (από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Σέρρες, κ.α.).  

* Οι εκ Λαρίσης προερχόμενοι και συμμετέχοντες στη Εταιρεία, ως τακτικά / εταιρικά μέλη, είναι η (επανεκλεγείσα στο νέο Δ.Σ.) κ.  Ζωή Καραμήτρου – Σταθοπούλου, Δρ. Νομικής – δικηγόρος, ειδική επιστήμων στον Συνήγορο του Πολίτη, ο κ. Χαράλαμπος (Χάρης) Ανδρεόπουλος, Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, και η κ. Ελένη Παλιούρα, δικηγόρος, Μ. Sc. και υπ. Δρ. Εκκλησιαστικού Δικαίου.

*  Σκοπός της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου είναι η προώθηση και ο συντονισμός της επιστημονικής έρευνας στο χώρο του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, ενώ στους ειδικότερους σκοπούς της περιλαμβάνεται η εξέταση γενικών ή ειδικών θεμάτων που άπτονται του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, ιδίως δε των σχετικών με τη Θρησκευτική Ελευθερία θεμάτων, των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, καθώς και της νομικής, πολιτικής και πολιτιστικής θέσεως των θρησκευτικών συσσωματώσεων εντός και εκτός Ελλάδος, μέσω της διοργανώσεως συνεδρίων, σεμιναρίων ή επιστημονικών συμποσίων. Επιστημονικό όργανο της Εταιρείας είναι η εξαμηνιαία Επιθεώρηση Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου «Νομοκανονικά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.


* Πηγή: εφημ. "Ελευθερία" Λαρίσης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου