Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

3o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολόγων: «Θρησκευτική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για το μέλλον», 27 – 29 Σεπτεμβρίου στο ΑΠΘ


Το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν το 3o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών με διεθνή συμμετοχή και με θέμα:

«Θρησκευτική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για το μέλλον»,

στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Απευθύνεται σε:

Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ, ΑTΕΙ, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, σε ερευνητές και ερευνήτριες, σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.

Σκοπός του Συνεδρίου

Σκοπός του Συνεδρίου αποτελεί η συμβολή στον δημόσιο διάλογο σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη πραγματικότητα και στις ιδιαίτερες συνθήκες του σημερινού σχολείου.  Επιδιώξεις του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και άλλους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, μελετών και νέων προσεγγίσεων της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και η κατάδειξη της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα εφαρμογής διδακτικών πρακτικών και εναλλακτικών προσεγγίσεων.

Στο Συνέδριο συμμετέχει και ο Λαρισαίος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Στ. Ελλάδος Δρ Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος με την εισήγηση    "Η εκκλησιαστική πτυχή του Μακεδονικού ζητήματος. Ιστορική  και  
νομοκανονική προσέγγιση.  Δημιουργία διδακτικού υλικού για  το μάθημα         των Θρησκευτικών και  της Ιστορίας» 
(Σάββατο, 28/09/2019, 09.15 π.μ., αιθ. 1 (Εργ. Παιδαγωγικής).

*  Αναλυτικά εδώ το:  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 

*   Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Κεντρικές ομιλίες (Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019), Προφορικές εισηγήσεις και Στρογγυλή Τράπεζα (Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2019) και Βιωματικά εργαστήρια (Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019).

- Δηλώσεις συμμετοχής παρακολούθησης του Συνεδρίου (έως 25 Σεπτεμβρίου 2019): https://forms.gle/WHsNNjr4Ayj5GEDs7

- Δηλώσεις συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια (έως 25 Σεπτεμβρίου 2019): https://forms.gle/XYHnKre3VoGWx6wg6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου