Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Υπουργός Παιδείας: "Συνεχίζεται κανονικά η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών στα Θρησκευτικά"Σε δηλώσεις τους, που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, μετά τη σημερινή (21.11.2016) συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκαναν ειδικότερες αναφορές για το θρησκευτικό μάθημα. Ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε ότι συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η συζήτηση από το σημείο που είχε συμφωνηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου

Ανέφερε, επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα συνεχισθεί ο διάλογος μεταξύ των επιτροπών που έχει συστήσει η Εκκλησία και το ΙΕΠ για το θέμα.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στη συνθετότητα της διαδικασίας αλλαγής όλων των μαθημάτων και ειδικότερα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τόνισε ότι η Επιτροπή της Εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ύδρας θα συζητήσει με την αντίστοιχη Επιτροπή του ΙΕΠ ώστε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις επί του νέου Προγράμματος Σπουδών. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Υπουργός ανέφερε ότι θα συνεχισθεί κανονικά η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, αλλά θα ληφθούν υπόψη παρατηρήσεις όσων τα διδάσκουν και της Επιτροπής της Εκκλησίας ώστε, αν χρειασθεί και κριθεί εν τέλει αναγκαίο, να υπάρξουν αναπροσαρμογές εν όψει και της διαδικασίας παραγωγής των νέων βιβλίων για το μάθημα. Επεσήμανε, επίσης, ότι θα εξελιχθεί  κανονικά η προγραμματισμένη μετεκπαίδευση (επιμόρφωση) των εκπαιδευτικών στα νέα Π.Σ. 

* Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Υπουργού και του Αρχιεπισκόπου, στο Δελτίου Τύπου του Υπ. ΠαιδείαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου