Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Eκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Παπαγεωργίου

*  Από το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (C.E.M.E.S)

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εις Eπίσκοπο χειροτονία του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Παπαγεωργίου, καθώς και 10 χρόνια από την πραγματοποίηση από την Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας της πρώτης επιστημονικής διημερίδας τιμής και μνήμης του. 

 Το CEMES, το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών, που φέρει το όνομά του («
Center of Ecumenical, Missiological and Enviromental StudiesPanteleiomon Papageorgiou”»( http://cemes.weebly.com  & http://panorthodoxcemes.blogspot.gr ) διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, ενημερωτική αφιερωματική εκδήλωση τόσο για το έργο και την παρακαταθήκη του αοιδίμου ιεράρχου όσο και για τις πρόσφατες και μελλοντικές δραστηριότητες του Κέντρου. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (30 Σεπτεμβρίου) στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» στην Ιερά Μονή της Αγ. Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη (οδ. Ερμού 34).

* Oι καθηγητές, μέλη του Κέντρου, που μετείχαν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, τους διμερείς θεολογικούς διαλόγους, αλλά και τα πρόσφατα διεθνή συνέδρια στα οποία συμμετείχαν ή που διοργάνωσε το Κέντρο θα προβούν σε σύντομη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου