Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μόλις 200 διορισμοί καθηγητών και δασκάλων!


Μόλις 200 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα διοριστούν για το νέο σχολικό έτος (2012 - 2013), αριθμός που προκαλεί ανησυχία στην κοινότητα καθηγητών και δασκάλων.

Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται πως η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη, καθώς ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση. Πέρυσι, πάντως, στις σχολικές τάξεις μπήκαν 600 νέοι δάσκαλοι και καθηγητές.
Σύμφωνα με τον αιρετό στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Δημήτρη Μπράτη, η δέσμευση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου «για 1.065 μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φαίνεται πως δεν ισχύει πλέον» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Λιγότεροι σε σύγκριση με την περσινή σχολική χρονιά θα είναι, όπως προσθέτει, και οι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ετσι, οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών ανέρχονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου στις 12.500 - αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στην ειδική αγωγή.
Στη συνάντηση πάντως που είχε προ ημερών η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με τον υπουργό Παιδείας είχε ζητήσει για φέτος 14.000 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πηγή: "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου